Hebben langetermijninvesteerders in Bitcoin allemaal winst geboekt?

2783 totale weergaven
bitcoin bullmarkt

Alle lange-termijn investeerders in bitcoin staan momenteel in de plus, dankzij de recente klim van de digitale munt boven de all-time highs van november 2021. Lange-termijn investeerders zijn mensen die hun bitcoin langer dan 155 dagen bezitten. Tegen de huidige koersen staan al die mensen in het groen.

Bijna iedereen in de plus

Ergens is het ook logisch dat bijna iedereen in de plus staat op zijn bitcoin-investering op dit moment. De bitcoin koers klokt momenteel binnen op het niveau van $71.000 en staat daarmee heel dichtbij de all-time high van $73.800 van 14 maart.

Zeker als je dan alleen lange-termijn investeerders meeneemt in je analyse. Mensen die hun bitcoin langer dan 155 dagen bezitten kunnen simpelweg niet tegen deze koersen gekocht hebben.

Op 1 juni stond slechts 0,36% van de lange-termijn investeerders op een virtueel verlies. Nu staat de bitcoin koers weer iets hoger en gaat het om de volle 100%.

Voor korte-termijn investeerders is het beeld iets anders, maar ook die zullen steeds dichter naar de 100% kruipen. Zodra bitcoin op een all-time high staat, is er voor iedere investeerders sprake van een virtuele winst (behalve door degene die zijn bitcoin op de all-time high kocht).

Bitcoin-toeristen verliezen

Net als in iedere andere bullrun zijn het vooral de toeristen die verliezen. Toeristen zijn mensen die weer eens komen kijken als het goed gaat met bitcoin en vervolgens richting de top instappen.

Mensen die nu op een virtueel verlies staan, zijn vooral toeristen. “Korte termijn investeerders dragen de grote meerderheid van de verliezen. Dat is iets wat we vaak zijn tijdens bullmarktcorrecties vanaf de all-time high”, aldus Glassnode.

Hoewel bitcoin op dit moment heel dichtbij is, lukt het maar niet om de all-time high te doorbreken. Die staat op $73.800 en met name de $72.000 lijkt op dit moment een lastige horde.

Daar schijnen wel veel short-liquidaties op de loer te liggen. Als het bitcoin lukt om voorbij dat niveau te schieten, dan kunnen er ineens hele interessante dingen gebeuren.

Lees meer over:

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....