1.000 inwoners Nigeria krijgen toegang tot schoon water dankzij bitcoinproject

De Built With Bitcoin Foundation heeft nieuwe waterput gebouwd in Nigeria.

Bitcoinwater

Het filantropisch project wil overal in de wereld de levenskwaliteit verbeteren. Yusuf Nessary, medeoprichter en directeur van de organisatie, vertelt:

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

"Met de Built With Bitcoin Foundation zijn we over de hele wereld bezig om communities schoon water, toegang tot goed onderwijs, duurzame landbouw en humanitaire support te bieden, allemaal mogelijk gemaakt door bitcoin."

Deze keer zijn het de dorpelingen in Igbaruku, een plek in de staat Kogi in Nigeria, die hulp krijgen. Er wonen zo'n 1.000 locals die elke dag vele kilometers moeten lopen om water te krijgen. Het water daar ook verre van schoon, wat voor veel ziektes en complicaties zorgt.

Doordat de waterbron ver buiten het dorp is, zijn jongeren daar ook veel tijd aan kwijt. Ze missen delen van hun schooldag en zijn ook lang van huis, waardoor ze minder tijd met familie en vrienden kunnen doorbrengen.

Bitcoinles

Nu krijgt de gemeenschap niet alleen een schone en duurzame waterbron, maar maken ze ook nog eens een introductie met bitcoin. Tijdens de ontwikkeling van het project kreeg Igbaruku les over bitcoin en financiële inclusie in hun eigen moedertaal.

Het project kostte $6.000 en is in mei voltooid. Het kreeg onder andere steun van het internationale Bitcoin Magazine, wat los staat van bitcoinmagazine.nl. Het geld kwam onder andere van donaties tijdens de conferentie in Miami.

De organisatie is ook actief in Ghana, Rwanda, El Salvador en andere plekken in Nigeria (met onder andere de bouw van een school voor 300 leerlingen).

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan ook eens langs in onze Telegram chat, en download daarnaast vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuws