‘Bitcoin prijs van 100.000 dollar dit jaar goed mogelijk’, zegt deze CEO

Adam Back, de CEO van bitcoin en blockchain bedrijf Blockstream verwacht dit jaar nog een prijs van $100.000 per bitcoin. Dat laat hij weten in een interview met Anthony Pompliano.

Vooropgesteld: de Britse bitcoin developer heeft zelf ook de nodige bitcoin en heeft dus ook belang bij een hogere prijs.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Adam Back over Bitcoin

Het gesprek gaat onder meer in op de verschillen tussen bitcoin en goud.

‘Ik vind de vergelijking met fysiek goud nog steeds goed, want op veel aspecten is bitcoin beter dan het edelmetaal.’ licht Back toe.

‘En dus kan je vanuit dat perspectief een waarde afleiden door het aantal bitcoin in omloop te delen door bijvoorbeeld de helft van de waarde in goud.

Als je dat doet kom je alleen met deze berekening al uit op honderden duizenden dollars per bitcoin', zo vertelt hij in een lang interview met podcaster Anthony Pompliano.

Zijn prijsvoorspelling komt in de buurt van Plan B, die ook gelooft dat de prijs naar $100.000 nog voor het einde van dit jaar op basis van zijn stock-to-flow model. Maar een alternatief model gaat uit van $30.000 per stuk momenteel.

Hoe het ook zij, de prijs is een resultaat van vraag en aanbod. We zitten nog altijd in een bullmarkt, maar het sentiment kan snel weer omslaan in het negatieve. Bitcoin is nog een zeer jonge en volatiele asset, dus niets is zeker.

Bitcoiner van het eerste uur

Adam Back is een van de eerste ontvangers van bitcoin ooit. Sommigen denken zelfs dat hij de bedenker van bitcoin is en achter het pseudoniem Satoshi Nakamoto schuilgaat. Overigens ontkent hij dat zelf keer op keer.

De Brit, woonachtig op Malta, richtte in 2014 samen met andere bitcoin developers het blockchain technologie bedrijf Blockstream op.

Afgelopen week kwam het bedrijf in het nieuws doordat het succesvol 210 miljoen dollar voor het uitbreiden van operaties op wist te halen.

Het geld gaat worden gebruikt voor het verbeteren en het doorontwikkelen van mining diensten en producten.

Verder heeft Blockstream onlangs de Israëlische mining fabrikant Spondoolies voor een onbekend bedrag overgenomen. Het bedrijf wil zelf speciale ASIC miners gaan ontwikkelen.

Dit zijn computers die gespecialiseerd zijn in 1 ding en dat is het minen van digitale valuta, waaronder dus bitcoin.

Op dit moment zijn er maar een aantal bedrijven die deze computers aanbieden. Het zelf ontwikkelen van Blockstream zorgt dus voor meer opties en decentralisatie op de mining markt.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!