11 jaar geleden werd 5.000 bitcoin te koop gezet voor $0,13

Het netwerk van Bitcoin draait al sinds 2009. Het is nu moeilijk voor te stellen, maar in het begin had bitcoin (BTC) eigenlijk geen prijs buiten het netwerk. Een screenshot van 11 jaar geleden duikt vandaag weer eens op. Het gaat om een aanbieding van 5.000 BTC voor slechts 13 dollarcent.

Een aantal pioniers probeerde op eigen houtje een prijs te bepalen. Er waren nog geen grootschalige beurzen en brokers met grote budgetten. Volgens journalist Pete Rizzo is dit de oudste screenshot van een over-the-counter trading forum voor bitcoin.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Peter Rizzo is onder andere bekend om zijn werk over Satoshi Nakamoto

Bovenstaand voorbeeld is niet de eerste keer dat bitcoin werd gebruikt als ruilmiddel. In 2010 kocht Laszlo Hanyecz twee pizza's voor 10.000 bitcoin. De Hongaars-Amerikaanse bitcoin programmeur deed destijds op 18 mei 2010 een oproep op het forum van Bitcointalk, toen Bitcoin qua ontwikkeling nog in de babyfase verkeerde.

Het is mogelijk de allereerste commerciële bitcoin transactie geweest. Ter vergelijking: momenteel is 10.000 BTC ruim $600 miljoen (!) waard.

Een ander oud voorbeeld stamt uit 2009. De New Liberty Standard was naar verluidt de eerste website dat een wisselkoers in dollars gaf aan bitcoin.

Bekijk hieronder de prijzen van toen!

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...