Bitcoin komt voor het eerst in 7 jaar in beweging net voor koersval van 5 procent

Op de ochtend van 1 april heeft bitcoin een duikvlucht van 3.000 dollar gemaakt waardoor de opmars van de afgelopen week voorlopig gestaakt is. Net voor de daling van 5 procent kwamen er 11.000 bitcoin in beweging die de afgelopen 7 jaar niet van adres veranderd waren.

Is deze enorme walvis verantwoordelijke geweest voor de koersdip of ging het slechts om een reorganisatie van zijn wallets? De laatste keer dat er op deze schaal bitcoin in beweging kwamen was in december 2017. Op dat moment bereikte bitcoin een lokale all-time high die drie jaar zou blijven staan.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Geen goede voorbode voor bitcoin koers

Het in beweging komen van dusdanig grote hoeveelheden bitcoin die jarenlang in slaap hebben gelegen is meestal geen goede voorbode voor de bitcoin koers. Zoals gezegd constateerde analist Philip Swift van Whale Shadows hetzelfde patroon in december 2017, waarna we drie jaar in een bitcoin-winter hebben gezeten.

Laten we hopen dat deze whale op het verkeerde moment wakker is geworden en we niet eenzelfde periode tegemoet gaan. Swift maakt alleen melding van bewegingen van 100 bitcoin of meer die voor lange tijd in dezelfde wallet hebben gestaan.

Een wallet met 11.000 bitcoin die wakker wordt is een unicum dat slechts eenmaal eerder voorkwam in de geschiedenis van bitcoin, namelijk in december 2017. Wat de verplaatsing ditmaal betekent voor de bitcoin koers is volgens de analisten geen zekerheid.

Swift zelf suggereerde dat de bitcoin weleens afkomstig kunnen zijn van de Cryptsy exchange hack van 2014. Al zijn er ook analisten die zich daar niet in kunnen vinden en met andere verklaringen komen. We zullen het waarschijnlijk nooit weten.

Bitcoin slaagt niet in definitieve uitbraak

De maand maart 2022 is een relatief goede maand geweest voor bitcoin, waarbij de munt vanaf het dieptepunt tot het hoogtepunt een stijging van 29,4 procent doormaakte. Handelaar Pentoshi zag zelfs potentie voor een bitcoin koers van 50.000 dollar, maar dat lijkt hem op dit moment niet te gaan worden.

Crypto Ed was al voorzichtiger in zijn voorspellingen en was er minder happig op om long te gaan op bitcoin. Nu de support ronde de 46.200 gebroken is, de openingsprijs van bitcoin in 2022, lijkt een diepere correctie weer terug op het menu.

Crypto Ed voorziet in ieder geval een scenario waarbij de volledige koerswinst van de pomp van de afgelopen dagen weer wordt ingeleverd. Laten we hopen dat de populaire Nederlandse handelaar ernaast zit en we na een kleine correctie de opmars weer vervolgen.

De prijs in euro’s bij Bitvavo:

Disclaimer: dit is géén financieel advies. Cryptocurrency's zijn risicovolle assets.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....