12% van Amerikanen heeft bitcoin of andere cryptovaluta

Volgens een steekproef van de Amerikaanse centrale bank heeft 12% van de Amerikaanse volwassenen bitcoin of andere cryptovaluta.

Steekproef van centrale bank

Het is een onderzoek dat de Federal Reserve ieder jaar doet. Dit jaar deden er 11.000 respondenten mee.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het doel van de steekproef van de centrale bank is om te kijken hoe het er voor staat met de economische gezondheid van de Verenigde Staten. Voor het eerst stonden er vragen in de enquête met betrekking tot cryptocurrency’s.

Wat blijkt? Twaalf procent van de Amerikaanse volwassenen heeft cryptovaluta als investering. 3% van de ondervraagden gaf aan het ook te hebben gebruikt als betaalmiddel.

“Drie procent van de volwassenen gebruikte cryptocurrency voor aankopen of geldoverdrachten. Onder deze gebruikers die transacties deden met cryptocurrency’s, had 13 procent geen bankrekening.”

12% van Amerikanen heeft bitcoin of andere cryptovaluta

Zoals bovenstaand screenshot laat zien, keek de Fed ook naar de ‘unbanked’ populatie in de Verenigde Staten. Daar op doorvragend, kwam men tot een interessante conclusie: mensen zonder bankrekening, gebruiken cryptovaluta bovengemiddeld vaak.

Ook uit de groep zonder credit card en zonder pensioenplan zijn er relatief veel mensen die cryptovaluta gebruiken als betaalmiddel.

12% van Amerikanen heeft bitcoin of andere cryptovaluta

Andere onderzoeken

Pew Research Center kwam november vorig jaar nog tot de conclusie dat 16% van de Amerikanen cryptovaluta had (of heeft gehad). Dit waren met name mannelijke respondenten tussen de 18 en 29 jaar.

De Quinnipiac University kwam dan weer met hele andere resultaten. De universiteit heeft bijna 2.000 Amerikanen ondervraagd. Meer dan de helft is enthousiast over de toekomst van bitcoin en altcoins. Vooral de jongere generatie tussen de 18 en 29 jaar oud is erg positief. 74 procent van de Amerikanen had volgens dit onderzoek nog nooit cryptovaluta in bezit gehad.

Uit marktonderzoek van TNS Kantar blijkt dat circa 1,6 miljoen Nederlanders cryptocurrency’s bezitten. Op een totale bevolking van 17,5 miljoen, komt dat neer op iets minder dan 10%.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
AmerikaBitcoin nieuws