12,5 miljoen bitcoin een jaar niet verplaatst

12,5 miljoen bitcoin een jaar niet verplaatst

De bitcoin koers staat nog fier boven de $31.000, op de korte termijn lijkt het er positief uit te zien voor bitcoin, oordelen technisch analisten zoals Michaël van de Poppe en Rekt Capital. De koers moet (nogmaals) $32.000 breken voor meer opwaarts momentum richting $35.000.

Welke on-chain signalen zijn er zichtbaar?

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

1. Bitcoin hodl voorraad: 65,7%

Volgens de definitie van Glassnode ben je een lange termijn investeerder in bitcoin zodra je je btc 5 maanden of langer vasthoudt. Maar houd je je btc 1 jaar of langer vast, dan heb je al diverse pieken en dalen meegemaakt zonder te verkopen. On-Chain College merkt op dat 65,7% van de bitcoin voorraad al minstens 1 jaar niet is verplaatst. Dat zijn omgerekend 12,5 miljoen bitcoin.

Kijken we naar de voorraad die al langer dan tien jaar wordt vastgehouden, dan is dit bijna 2,5 miljoen bitcoin. Dit is inclusief de munten van Satoshi Nakamoto, circa 1,1 miljoen bitcoin (22.000 blocken).

2. Net Unrealized Profit/Loss (NUPL): 0.25

Een andere metric die interessant is, is de Net Unrealized Profit/Loss (NUPL). Deze meet de niet verkochte hoeveelheid bitcoin die historisch is aangekocht en vergelijkt dat met de huidige prijs. Het is een soort winst - en verliesmeter voor de bitcoinmarkt.

Een waarde boven de 0 betekent dat het midden van de markt virtueel een winst realiseert. Dat is grotendeels toe te schrijven aan lange termijn investeerders die tegen veel lagere prijzen hebben aangekocht. Met een score van 0.25 is er sprake van score boven de 0, maar is het een magere score historisch gezien (zie de grafiek).

In een eerdere (oudere) tweet liet analist Plan C al weten: een score van 0,25 of lager betekent feitelijk een bearmarkt, een verkopersmarkt.

3. Fear & Greed Index: 17 op 100

Een score van '17' op de Fear & Greed Index betekent nog steeds extreme angst op de angst. Zolang er angst in de markt is, zijn beleggers afwachtend. Terwijl elke asset logischerwijs meer vraag dan aanbod nodig heeft om de prijs te laten stijgen. In een angstige markt wordt er meer aangeboden dan gevraagd.

De angst - en hebzuchtmeter van de afgelopen 12 maanden ziet er als volgt uit:

12,5 miljoen bitcoin een jaar niet verplaatst
Fear & Greed Index afgelopen 12 maanden

De prijs in euro’s bij Bitvavo:

Disclaimer: dit is géén financieel advies. Cryptocurrency's zijn risicovolle assets.

Lees meer over:
Bitcoin on-chain

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties