$143 miljoen aan liquidaties binnen 24 uur door grote bitcoin daling

$143 miljoen aan liquidaties binnen 24 uur door grote bitcoin daling

Bitcoiners die de afgelopen maanden hebben geïnvesteerd staan in het rood. Er zijn echter meer partijen die geraakt worden door de recente koersdip van bitcoin (BTC). Speculanten op de futuremarkten verloren in de afgelopen 24 uur ruim $143 miljoen door liquidaties van hun positie.

De koers van bitcoin dook vorige week onder de prijs van $35.000. Tussendoor sprong de koers van $32.000 ook weer richting $34.000. De koersbewegingen zorgde voor flink wat slachtoffers op de derivatenmarkten.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Naast bitcoin derivaten (zoals futures) zijn ook andere cryptomarkten populair om op te speculeren. Gezamenlijk handelaren soms tot wel $100 miljoen door liquidaties.

Met bitcoin futures kun je speculeren op de toekomstige prijs van bitcoin. Als de prijs niet doet wat je had verwacht kan je positie zo ver onder water komen te staan dat je positie wordt gesloten. Dat levert verliezen op. Valt de prijs van BTC de goede kant op, dan kun je mooie winsten boeken.

De bitcoinmarkt is echter erg volatiel en de koers zelf springt al alle kanten op. De futuremarkt is daarom vooral het terrein van professionele handelaren. En ook daar gaat het vaak genoeg mis. Bitcoin is een volatiele munt in een onzekere wereld.

Bitcoin stond vorige donderdag nog rond een prijs van $43.000. Inmiddels is de koers met zo'n $10.000 (23%) gedaald in 4 dagen tijd.

$143 miljoen aan liquidaties binnen 24 uur door grote bitcoin daling
Bitcoin longs en shorts liquidaties volgens Coinglass
Lees meer over:
Bitcoin

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties