Binance stopt ook met bitcoin derivaten in Australië

1133 totale weergaven

Binance klanten in Australië hebben negentig dagen om hun posities voor futures, opties en andere leverage posities te sluiten.

Binance stopt met derivaten in Australië

De grootste bitcoin exchange ter wereld heeft vanwege toezichtregels moeten besluiten om te stoppen met het aanbieden van derivatenproducten in ‘Down Under’.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Gebruikers hebben nog negentig dagen de tijd om hun openstaande posities te sluiten, zo meldt de exchange.

Vanaf aanstaande vrijdag kunnen gebruikers uit het land geen nieuwe posities openen of uitbreiden. Op 23 december, vlak voor Kerstmis, worden alle posities gesloten.

Cointelegraph laat een woordvoerder van de beurs optekenen: ‘We houden ook toezicht op de lokale wettelijke vereisten in verschillende markten. We willen ervoor zorgen dat een transitie naar een gereguleerd platform niet verstorend werkt voor onze klanten’.

Door middel van een derivaten kun je speculeren op de toekomstige koers van bitcoin en andere cryptomunten.

Bij Binance is een hefboom tot 20x mogelijk, dat betekent dat je met maximaal twintig keer je inleg kunt ‘gokken’ op de koers. Een activiteit die zéér risicovol is en daarom niet te adviseren is voor ‘gewone’ retail beleggers.

Klanten kunnen nog wel gewoon spots kopen na 23 december.

Nederland

Australië is het zoveelste land waar de handel in crypto derivaten wordt opgeschort. Onder meer in Nederland, Duitsland en Italië is dat niet meer mogelijk, maar ze zijn ook in het Verenigd Koninkrijk, Hong Kong, Zuid-Korea en Brazilië hiermee tijdelijk gestopt.

Naar eigen zeggen wil Binance zich laten registeren bij de Nederlandsche Bank en zijn er ook lopende aanvragen in andere belangrijke markten zoals het Verenigd Koninkrijk en Amerika.

Wil je
op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en
download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...