Jump Trading haalt $46,47M ETH weg bij Lido: Strategische liquiditeit of sell-off?

464 totale weergaven

Jump Crypto heeft recentelijk aanzienlijke hoeveelheden Ether (ETH) verplaatst naar grote exchanges, wat speculaties voedt over mogelijke liquidatiebewegingen.

Recente ETH-bewegingen

In een belangrijke beweging die de cryptocurrency markt op scherp heeft gezet, heeft Jump Trading, een prominente marketmaker in de crypto ruimte, 17.049 ETH (ongeveer $46,44 miljoen) overgeboekt naar een verkoopadres. Deze transactie werd slechts 30 minuten voor de laatste marktupdate geregistreerd.

Deze stap komt kort nadat de firma op 7 augustus 19.049 stETH in ETH had teruggekocht, die nu volledig is teruggetrokken en verplaatst naar het verkoopadres.

Aanzienlijke transfers van ETH naar beurzen

Jump Crypto, de cryptocurrency divisie van het in Chicago gevestigde handelplatform Jump Trading, heeft actief aanzienlijke hoeveelheden digitale activa overgebracht naar verschillende exchanges, wat mogelijk bijdraagt aan de aanhoudende selloff op de cryptomarkten.

Alleen al in de afgelopen weken heeft het bedrijf voor ongeveer $277 miljoen aan Ether (ETH) verplaatst naar exchanges als Binance, OKX, Coinbase, Bybit en Gate.io.

Speculaties over liquidatiemotieven

Sinds 25 juli heeft Jump Crypto 83.091 gewrapte stETH (wstETH) afgelost en omgezet in 97.600 stETH, en 86.059 stETH gelost van Lido Finance. Het bedrijf stortte vervolgens 72.213 ETH op verschillende exchanges.

Op dit moment bedraagt het bezit van Jump Crypto ongeveer $ 706 miljoen aan cryptocurrencies, waaronder activa als USDT, USDC, Bitcoin en andere.

De plotselinge en agressieve liquidatie door Jump Crypto heeft tot wijdverspreide speculatie geleid. Sommige stemmen uit de industrie, zoals Dr. Julian Hosp, medeoprichter van het DeFi platform Cake Group, suggereren dat de firma mogelijk reageert op margin calls in traditionele markten of mogelijk een exit plant uit de crypto-industrie.

CFTC-onderzoek en regelgevende druk

Deze massale liquidatie komt midden in een lopend onderzoek door de Commodity Futures Trading Commission (CFTC). Het onderzoek, gestart in juni, richt zich op de handels- en investeringsactiviteiten van Jump Crypto, waarbij de diepe betrokkenheid van het bedrijf in de crypto-industrie door middel van market-making en investeringsondernemingen wordt benadrukt.

Jump Crypto heeft de afgelopen jaren te maken gehad met grote uitdagingen, waaronder de Wormhole hack van $325 miljoen in 2022 en aanzienlijke verliezen door de ineenstorting van FTX.

Bovendien werd het bedrijf genoemd in de rechtszaak van de SEC tegen Terraform Labs, hoewel het niet werd beschuldigd van enig wangedrag.

Toekomstige gevolgen voor de cryptomarkt

Nu Jump Crypto nog steeds aanzienlijke activa bezit, met name in stablecoins en altcoins zoals Threshold (T), houdt de markt nauwlettend in de gaten of er nog meer verkopen komen.

Of deze acties nu duiden op een strategische exit of een reactie zijn op regelgevende druk, de gevolgen voor het bredere crypto-ecosysteem kunnen ingrijpend zijn.

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....