16 mannen uit Vietnam ontvoeren landgenoot en stelen $1,5 miljoen aan bitcoin

In Vietnam is een man ontvoerd omdat een zestien tal landgenoten het op zijn bitcoin hadden gemunt. Er is bij de actie $1,5 miljoen aan bitcoin buit gemaakt. De schuldigen zouden twee voormalige politieagenten zijn, samen met 14 andere Vietnamezen.

Ontvoering

De Volksrechtbank van Ho Chi Minh-stad heeft de groep mannen voor de rechter gedaagd. Ze zouden achter de crypto-ontvoering van $1,5 miljoen hebben gezeten.

Volgens een lokaal mediakanaal begon het hele drama in 2018 toen Le Duc Nguyen advies gaf aan Ho Ngoc Tai om ongeveer 1.000 BTC te kopen.

De investering liep niet helemaal zoals gepland en de koers van bitcoin daalde in de maanden erop. Hierdoor dacht Tai dat hij het slachtoffer was geworden van een cryptoscam. Hij kon het verlies niet accepteren en kwam in mei 2020 met een plan. Hij verzamelde een team om het geld terug te stelen.

Samen met twee politieagenten en een grote groep anderen volgden ze de verblijfplaats van Nguyen met GPS-apparaten onder zijn auto. Ze huurden een busje, kochten nepwapens en ontvoerden het doelwit.

Ze dwongen Nguyen om het oorspronkelijke bedrag van 1.000 BTC over te maken naar Tai’s wallet. De bende realiseerde zich echter hij niet over het gevraagde bedrag beschikte, maar “slechts” $1,5 miljoen over had. Hij werd 15 kilometer buiten de stad achtergelaten.

Vandaag de dag is de 1.000 BTC maar liefst $26,8 miljoen waard.

Het brein achter de actie heeft schuld bekend, maar kwam later weer op deze bekentenis terug. De helpers dachten op hun beurt ze het geld gewoon zouden gaan omhalen en hadden niet gedacht dat het om een ontvoering zou gaan. Enfin, het ging allemaal goed mis voor de “aanvallers”.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsmisdaad