2 miljoen adressen in 7 dagen ontvingen transacties van cryptobeurzen

De wereld van bitcoin zit vol met data. We hebben een aantal interessante statistieken van vandaag voor je op een rij gezet.

Cryptobeurzen

Het aantal adressen dat bitcoin ontving van een beurs neemt langzaam maar zeker toe. Het gaat om het aantal unieke adressen dat de ontvanger was van een transactie vanaf een exchange.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het gaat hier om adressen en niet om personen. Het is (gelukkig) niet bekend wie er achter de bitcoin adressen zit.

We blijven nog even bij de adressen. Een soortgelijk grafiek als bovenstaande zien we bij het weekelijks gemiddelde van adressen dat iets ontvingen. Het grootste gedeelte van deze adressen was betrokken bij een transactie bij van een beurs

Optimisme

Will Clemente, een jonge Amerikaanse analist, is optimistisch over het koersverloop van bitcoin. Volgens de grafiekenfluisteraar zijn er een aantal positieve scenario’s aan de gang.

Over the counter en beurzen

Het aantal transacties richting cryptobeurzen neemt overigens wel af. Terwijl bitcoin over-the-counter desks het drukker krijgen. Dat blijkt uit data van een analist via CryptoQuant.

Het aantal bitcoin dat werd verstuurd stijgt, terwijl er niet per se meer geld richting beurzen vloeit. Dat duidt er op dat er een andere plek is waar (grote) transacties worden gedaan.

De meest gangbare optie zijn dan de zogenaamde over-the-counter deals. Dit zijn transacties tussen een broker en vaak rijke investeerders. Je kunt aankloppen bij dit soort OTC-desks voor grotere bitcoin transacties. Het is vaak minder gedoe dan kopen en verkopen op een cryptobeurs.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...