Meer bitcoin verstuurd op het netwerk, minder naar beurzen

774 totale weergaven

Het aantal transacties richting cryptobeurzen neemt af. Terwijl bitcoin over-the-counter desks het drukker hebben. Dat blijkt uit data van een analist via CryptoQuant.

De eerste indicator die hier op duidt is de ‘fund flow ratio’. Dat is een statistiek waarmee wordt gekeken hoeveel bitcoin er van en naar beurzen gaat. Denk daarbij bijvoorbeeld aan stortingen of opnames van klanten bij verschillende beurzen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Dat aantal wordt gedeeld door het totale aantal bitcoin transacties op het netwerk. Als deze statistiek op een laag getal staat, betekent het dat een kleiner gedeelte van de transacties richting beurzen gaat. In tijden van grote volatiliteit neemt dit aantal vaak juist toe.

In onderstaande grafiek zien we de ’token transferred’ statistiek. Dat is het totale aantal bitcoin dat is verstuurd op een bepaalde dag. Het aantal bitcoin dat werd verstuurd stijgt, terwijl er niet per se meer geld richting beurzen vloeit. Dat duidt er op dat er een andere plek is waar (grote) transacties worden gedaan.

De meest gangbare optie zijn dan de zogenaamde over-the-counter deals. Dit zijn transacties tussen een broker en vaak rijke investeerders. Je kunt aankloppen bij dit soort OTC-desks voor grotere bitcoin transacties. Het is vaak minder gedoe dan kopen en verkopen op een cryptobeurs.

Meer bitcoin verstuurd op het netwerk, minder naar beurzen
Lees meer over:
Bitcoin nieuwson-chain

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...