Deze indicator staat op historisch laag niveau en dat is bullish voor de bitcoin prijs

Met de dagelijkse bitcoin on-chain update maken we een selectie wat er op de blockchain van BTC gebeurt. Welke signalen zien we on-chain?

Disclaimer: dit is géén financieel advies.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

1. Network-to-Value (NVT)

In de nieuwsbrief van Decentrader lichten ze enkele on-chain indicatoren eruit.

Een van deze indicatoren is de zogenaamde Network to Value indicator.

Deze indicator neemt de totale waarde van het Bitcoin-netwerk (de marktkapitalisatie) en deelt deze door het 90 daagse gemiddelde van de dagelijkse transactiewaarde.

De rode lijn/zone staat voor "overkocht" en de groene lijn/zone staat voor "oververkocht".

De analisten van Decentrader, Philip Swift en filbfilb, zien dat dit signaal op een historisch laag niveau staat en dat is zelden in de geschiedenis van bitcoin voorgekomen.

Historisch gezien betekent een lage NVT onder de groene standaard deviatiewaarden een flinke stijging van de prijs in de daaropvolgende weken.

Betekent niet dat het per definitie deze keer ook gaat gebeuren!

Deze indicator staat op historisch laag niveau en dat is bullish voor de bitcoin prijs
bron: Decentrader, NVT Signal onder het standaard deviatie gebied wat zelden voorkomt

2. Bitcoin Price Temperature (BPT)

De Bitcoin Price Temperature (BPT) is ontworpen door de Nederlander Dilutionproof.

De indicator komt tot stand door de huidige bitcoin prijs van de gemiddelde bitcoin prijs van de afgelopen vier jaar af te trekken.

De uitkomst zegt iets hoe de historische bitcoin prijs afwijkt van zijn vierjarige gemiddeld (halvening cycli).

De uitkomst wordt gevisualiseerd met een kleur. De kleuren rood en oranje staan gelijk aan een (oververhitte) bullmarkt, terwijl blauw staat voor een bearmarkt.

Dilution ziet dat de markt behoorlijk is afgekoeld en hij vraagt zich af of bitcoin nog wel een top gaat schrijven deze cyclus? Of gaan we periode tegemoet waarin we breken met de vierjarige bull - en bearcycli?

Als uitsmijter nog een portie hopium van deze analist die denkt dat bitcoin nog lang geen top heeft bereikt en nog enkele malen over de kop gaat de komende twaalf maanden.

In zijn meest conservatieve scenario behaalt de prijs nog een top van 190.000 dollar voor juni 2022.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwson-chain

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...