Onbekende whale verkoopt 16.000 bitcoin op Binance

Bitcoin duikelt plots richting $29.200. De prijs van BTC zorgt voor onrust op de markt. Een grote verkooporder en liquidaties van derivaten zorgen voor opschudding.

Een prominente handelaar op Crypto Twitter, @52kskew, kwam een opmerkelijke verkooporder tegen. Op Binance werd in één klap 16.000 bitcoin (ter waarde van meer dan $467 miljoen) verkocht. Dat gebeurde net voor de grote duikeling naar beneden. Deze grote verkoop is mogelijk het moment dat de long squeeze werd ingezet.

Liquidaties

Met bitcoin futures en andere derivaten speculeren handelaren op prijsbewegingen van bitcoin. Een val naar beneden is slecht nieuws voor de traders die inzetten op een hogere prijs met een longpositie. Volgens Coinglass werd er voor $47 miljoen aan bitcoin derivaten geliquideerd in de afgelopen 24 uur.

Onbekende whale verkoopt 16.000 bitcoin op Binance

Bitcoin derivaten zijn financiële instrumenten die hun waarde ontlenen aan de prestaties van bitcoin. Gaat de prijs omhoog? Dan zit je goed met een long. Daalt de prijs? Dan zit je goed met een short. Ze bieden verschillende manieren om te speculeren op de prijsbewegingen van bitcoin en omvatten onder meer Bitcoin-futures, opties en swaps. De spotmarkt is qua volume kleiner dan de markt die bestaat uit derivaten.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...