21 activisten sturen brief naar politici in VS: ‘Miljoenen mensen zijn afhankelijk van bitcoin’

Een groep van 21 activisten spreekt Amerikaanse politici aan op hun ‘financiële privilege’. De groep ziet bitcoin en stablecoins als belangrijke financiële tools. Niet alleen voor de rijke landen, maar juist ook voor mensen die onderdrukt worden.

Het bericht is simpel: ze pleiten voor een verantwoordelijk beleid rondom cryptocurrency. Landen als Oekraïne, Rusland, Irak, Nigeria, Venezuela, Cuba en ook good old Noord-Korea worden genoemd in de brief: “We schrijven om aan te dringen op een ruimdenkende, empathische benadering van monetaire instrumenten die een steeds grotere rol spelen in het leven van mensen die worden geconfronteerd met politieke repressie en economische tegenspoed.”

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Mensenrechten

Met toegang tot bitcoin heb je als individu altijd een alternatief tot jouw huidige geldstelsel. Ben je tegen het regime van het land waar je vandaan komt? Veel mensen lopen dan vrij snel het risico om hun geld te verliezen. Dat kan met de dollar, euro of lokale munt vaak vrij makkelijk. Bitcoin biedt geen complete veiligheid, wel kun je bij goed gebruik veel dingen voorkomen.

Het is niet mogelijk om met een simpele druk op de knop je geld af te pakken met BTC: “Bitcoin en stablecoins bieden mensen in landen als Nigeria, Turkije of Argentinië, waar lokale valuta’s instorten, kapot gaan of afgesloten zijn van de buitenwereld, ongebonden toegang tot de wereldeconomie.”

In onderstaande afbeelding vind je alle mensen die de brief hebben ondertekend.

21 activisten sturen brief naar politici in VS: 'Miljoenen mensen zijn afhankelijk van bitcoin'

Voorbeelden

In de brief staan verschillende voorbeelden uit verschillende landen. Cuba, Afghanistan, Venezuela en Nigeria komen voorbij. Allemaal landen met hun eigen (financiële problemen).

De activisten richten hun peilen op de ‘anti-crypto brief’ die naar het Amerikaanse congress werd gestuurd. Naar verluidt ging dit om een verzoek vanuit 1.500 computerwetenschappers en engineers om geen gunstig beleid te voeren voor ‘onbewezen digitale financiële instrumenten’.

Volgens de mensenrechtenactivisten zijn bijna alle auteurs van die brief afkomstig uit landen met “stabiele valuta, vrijheid van meningsuiting en sterke eigendomsrechten” en dat ze hoogstwaarschijnlijk geen hyperinflatie of “de greep van een dictatuur” hebben ervaren.

“De verschrikkingen van monetair kolonialisme, vrouwonvriendelijk financieel beleid, bevroren bankrekeningen, uitbuitende geldovermakingsmaatschappijen en het onvermogen om verbinding te maken met de wereldeconomie kunnen verre ideeën zijn. Voor de meesten van ons en onze gemeenschappen – en voor de meerderheid van de mensen wereldwijd – zijn het dagelijkse realiteiten.

Als er “al veel betere oplossingen in gebruik waren” om deze uitdagingen te overwinnen, zouden we het weten.”

Het bericht is zo klaar als een klontje: “We hopen dat u en uw collega’s geen beleid opstellen of implementeren dat ons vermogen om deze nieuwe technologieën te gebruiken in ons mensenrechten- en humanitaire werk schaadt … we hopen dat u een ander beleidspad kiest, een dat ons in staat stelt om te redden, te verbinden en vrijheid krijgen.”

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

beste ai crypto Nieuws
AI Coins In De Lift Na Winst Nvidia – 3 Beste Crypto AI Projecten

Nvidia, de bekende fabrikant van microchips, maakte op woensdag zijn omzet van Q4 2023 bekend....

Reddit crypto Bitcoin
Reddit Duikt in Crypto: Bitcoin en Ether Investeringen Voor Beursdebuut!

Reddit heeft plannen onthuld om naar de beurs te gaan op de New York Stock...

Nieuws
‘Halving gaat bitcoin koers naar $273.000 brengen’

De bitcoin koers staat de afgelopen dagen onder druk en heeft moeite om weer boven...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hoe Een Gedurfde Investering MicroStrategy Richting S&P 500 Duwt

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Andreessen Horowitz investeert $100 miljoen in Ethereum Restaking-platform EigenLayer

De technologiegerichte venturegigant Andreessen Horowitz, ook bekend als a16z, heeft een aanzienlijke investering van $100...

Lees meer