Federal Reserve maakt bijzonder selectieve vergelijking tussen koopkracht bitcoin en dollar

Federal Reserve maakt bijzonder selectieve vergelijking tussen koopkracht bitcoin en dollar

De Amerikaanse Federal Reserve heeft een blogpost gepubliceerd waarin het de onstabiliteit van de koopkracht van bitcoin wil aantonen in vergelijking met de dollar als het aankomt op het kopen van eieren. De bitcoin-gemeenschap was er echter snel bij om de Federal Reserve te wijzen op de realiteit van de situatie.

Dollar stabieler dan bitcoin?

De blogpost van de Federal Reserve begint met een grafiek waarin de historische prijzen van eieren gemeten in Amerikaanse dollar sinds januari 2021 worden weergegeven. In die tijdsperiode fluctueerde de prijzen over een periode van 14 maanden tussen de 1,47 dollar en 2,52 dollar.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Daarna komt het met een grafiek waarin de Federal Reserve hetzelfde doet voor bitcoin. Waarbij het aangeeft dat de koopkracht van bitcoin in dezelfde periode een stuk meer fluctueerde dan die van de Amerikaanse dollar.

Federal Reserve maakt bijzonder selectieve vergelijking tussen koopkracht bitcoin en dollar

Daarnaast wees de belangrijkste centrale bank ter wereld op de transactiekosten van bitcoin die volgens hen tussen de 2 en 50 dollar kunnen bedragen. Waarbij ze het Lightning Netwerk dus compleet buiten beschouwing laten.

De reactie van de bitcoin-gemeenschap

De eerste en meest logische reactie is dat de Federal Reserve bewust een gunstige periode heeft uitgekozen om de koopkracht van bitcoin met die van de Amerikaanse dollar te vergelijken. Als je uitzoomt, dan komt er natuurlijk een totaal ander beeld naar voren waarin de Amerikaanse dollar massaal waarde heeft verloren ten opzichte van bitcoin.

Dat ze bij de Federal Reserve überhaupt de noodzaak voelen om de koopkracht van bitcoin en de Amerikaanse dollar met elkaar te vergelijken geeft simpelweg aan dat bitcoin bij ze op de radar staat. Niet alleen dat, we kunnen waarschijnlijk ook zeggen dat er enige vorm van angst voor bitcoin is.

Als ze zich geen zorgen maken over bitcoin, dan hadden ze natuurlijk ook prima de grafiek van de afgelopen 5 tot 10 jaar kunnen pakken om de koopkracht van bitcoin met die van de Amerikaanse dollar te vergelijken. Het feit dat ze precies een periode pakken waarin het er minder gunstig uitziet voor bitcoin geeft aan dat we op de goede weg zijn.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties