21.co lanceert wrapped versies van bitcoin, XRP en andere tokens

21.co, het moederbedrijf van de aanbieder van crypto exchange-traded products (ETPs) 21Shares, is de wereld van wrapped tokens gestapt om de adoptie van gedecentraliseerde financiën (DeFi) te stimuleren.

21.co heeft acht wrapped tokens gelanceerd, waaronder die voor bitcoin, BNB, XRP, cardano en anderen, zo meldt het bedrijf dinsdag. Net als de andere producten van 21.co zijn de wrapped tokens ook gebouwd op zijn eigen besturingssysteem, Onyx.

Wrapped tokens zijn digitale activa die de exacte waarde van een oorspronkelijke cryptocurrency van een andere blockchain vertegenwoordigen. Ze maken cross-chain compatibiliteit mogelijk, waardoor activa zoals bitcoin op ethereum kunnen opereren en gebruikt kunnen worden in gedecentraliseerde financiële (DeFi) toepassingen. Dit verbetert de cross-chain liquiditeit en breidt de bruikbaarheid van crypto-activa uit.

Toen gevraagd werd waarom ze wrapped tokens lanceren in de huidige bearish markt, zegt Krishnan Nair, vicepresident van product bij 21.co, dat de bearmarkt bedoeld is voor het opbouwen. “Hoewel de macro-omstandigheden uitdagend zijn geweest, is ons doel om het crypto-ecosysteem als geheel te helpen verbeteren,” zegt Nair tegen The Block. “We zijn al jaren actief in het overbruggen van traditionele financiën en crypto. We brengen vergelijkbare operationele efficiëntie om wrapped tokens aan de DeFi-gemeenschap te bieden, in dit geval om DeFi en CeFi te overbruggen.”

Wrapped tokensindex

Index Coop, een collectief dat crypto-indices levert, zal een nieuwe index aanbieden die wordt aangedreven door 21.co wrapped tokens. Deze index, genaamd Index Coop Large Cap Index (IC21), biedt toegang tot het scala aan 21.co wrapped tokens met één IC21-token. Specifiek zal het token toegang bieden tot een aantal blockchaintokens die niet op Ethereum Virtual Machine (EVM) draaien op het Ethereum-netwerk.

Volgens Index Coop kan het IC21-token een goede optie zijn voor degenen die voor het eerst in crypto investeren. “Naarmate de cryptomarkt volwassener is, geloven we dat meer activa waarschijnlijk hun waarde en levensduur zullen vestigen, vergelijkbaar met BTC en ETH, wat blijvende vraag zal creëren naar een evergreen large-cap product,” zei het collectief in een productvoorstel eind vorige maand. “Bovendien biedt IC21 een uitlaatklep voor crypto-gebruikers die momenteel zijn toegewezen aan het thema om hun langetermijnstrategie te vereenvoudigen.”

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsRipple

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...