Goedemorgen Bitcoin: Iemand verliest $500.000 aan door foutje met dure transactiekosten

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Iemand verliest $500.000 aan bitcoin door foutje met dure transactiekosten

Een bitcoiner kwam gisterenavond van een koude kermis thuis. Er is namelijk een betaling verstuurd met wel bijzonder hoge transactiekosten.

Op de verschillende block explorers kun je de transactie terugvinden. Het gaat om een betaling van 0,07 BTC , ter waarde van zo’n $1700. Maar de fees die zijn meegestuurd zijn tig keer hoger, namelijk $500.000. Je kunt het hier terugvinden. Wat is er gebeurd?

Grayscale’s GBTC pakt markt terug ondanks dalende bitcoin koers

Opmerkelijk nieuws op de financiële markten. Grayscale’s Bitcoin-investeringsinstrument, de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), wordt nu verhandeld tegen slechts 17% onder de BTC-prijspariteit. Op 9 september werd bevestigd dat GBTC-aandelen 17,17% minder werden verhandeld dan BTC/USD.

Het Grayscale Bitcoin Trust heeft momenteel ruim 643.000 BTC in kas

FTX onthult haar enorme vastgoedportefeuille op de Bahama’s

FTX heeft tijdens een aandeelhoudersvergadering op 11-12 september haar presentatiemateriaal vrijgegeven. Deze presentatie biedt inzicht in de huidige stand van zaken binnen het bedrijf en de voortgang naar een uiteindelijke schikking.

Op de agenda voor de aandeelhouders staat een overzicht van de claims tegen de cryptobeurs. Er zijn meer dan 2.300 claims ingediend die niet van klanten afkomstig zijn, waaronder claims van bedrijven zoals Genesis, Celsius en Voyager. De totale waarde van deze claims bedraagt $65 miljard. Opmerkelijk is dat claims van FTX Digital Markets als “ongeldig/herhalend” worden beschouwd en dat de grootste claim van de Amerikaanse belastingdienst, de Internal Revenue Service, ter waarde van $43,5 miljard, als ondergeschikt wordt beschouwd.

Jonge hacker die $5,2 miljoen aan bitcoin buit maakte, moet dat weer inleveren

Het Amerikaanse ministerie van Justitie is van plan om miljoenen dollars aan bitcoin in beslag te nemen. Een jonge hacker had het geld een aantal geleden gestolen van managers van cryptobedrijven.

De tiener had een sportauto gekocht van het geld dat hij buit maakte. Die moet hij weer inleveren, kijkend naar een bevel die een federale rechter heeft ondertekend.

Ze eisen dat Ahmad Wagaafe Hared maar liefst $5,2 miljoen aan bitcoin moet teruggeven die hij in 2016 had gestolen. De bitcoin en de auto werden gestolen na een slimme SIM-swap. Tussen 2016 en 2018 was Hared hier samen met twee handlangers druk mee.

Lees meer over:
goedemorgen bitcoin

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...