21Shares doet nieuwe poging voor Bitcoin ETF

21Shares doet nieuwe poging voor Bitcoin ETF

Ark Invest en 21Shares wagen een nieuwe poging om goedkeuring te krijgen voor een gewild soort bitcoinfonds in Amerika: een exchange-traded fund (ETF). Het verzoek ligt bij de Amerikaanse toezichthouders van de Securities and Exchange Commission (SEC).

Een ETF wordt ook wel een indextracker genoemd. Die term verklapt wat dit financiële product moet doen: een index volgen. In het geval van een bitcoin ETF moet dat dus de prijs van bitcoin zijn. De aanvraag van ARK en 21Shares gaat om een fysiek gedekt fonds. Als zij goedkeuring krijgen moeten zij dus de markt op om bitcoin te kopen, om zo hun fonds de dekking te geven die het nodig heeft.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Beslissing

Dit soort aanvragen worden in de VS continue afgewezen. Al sinds 2013 doen partijen een aanvraag voor deze opzet. Tot nu toe weigert de SEC echter om de deur op te zetten. Rond 9 juli moet er een beslissing worden gemaakt.

Er zijn wel al verschillende ETF's op de markt in Amerika op basis van futures. Een bitcoin ETF gedekt door echte bitcoin is echter nog 'te risicovol'. De redenatie daarachter is echter twijfelachtig te noemen.

Een eerder gezamenlijk verzoek van ARK en 21SHARES werd in april van dit jaar nog afgewezen. De standaard redenen komen voorbij: er is te weinig controle op de bitcoinmarkt, ook zou de volatiliteit een probleem vormen.

Lees meer over:
Bitcoin ETF

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties