21Shares integreert Chainlink Proof of Reserve voor Ethereum ETFs

1204 totale weergaven

Een marktleider op het gebied van crypto-producten voor de traditionele markt gebruikt Chainlink om de transparantie van zijn aanbod te vergroten. Volgens een verklaring van 21Shares maakt hun nieuwe Ethereum ETF gebruik van Chainlink’s Proof-of-Reserve (POR).

Waarom is dat boeiend?

Dankzij het gebruik van Chainlink POR kan iedereen de reserves van de ETF verifiëren en ook de geschiedenis daarvan bekijken.

In theorie moet dat investeerders dus wat meer vertrouwen geven over de ETFs. Het is natuurlijk vooral een gimmick, want dit betekent niet dat andere ETFs, die hier geen gebruik van maken, minder veilig zijn.

Voor Chainlink is het natuurlijk wel leuk en een stukje bevestiging van de technologie waar ze mee werken. Het wordt interessant om te zien of ook andere ETFs hier nog gebruik van gaan maken in de toekomst.

Afgelopen dinsdag lanceerden de Ethereum ETFs van BlackRock, Fidelity, 21Shares, Invesco, Franklin Templeton, VanEck, Grayscale en Bitwise.

Tot nu toe zijn de ETFs van Ethereum nog geen daverend succes, want iedere dag komen er nieuwsberichten over gigantische uitstromen naar buiten. Wat dat betreft doen ze het nog vooral matig op dit moment.

Niet het juiste moment

Je zou kunnen stellen dat het moment van de lancering ook niet helemaal gelukkig was. Er zit op dit moment veel onzekerheid in de markt. Niet alleen als het over crypto gaat. Ook de traditionele financiële markt kent de laatste weken wat haperingen.

Bitcoin schoot vanaf de bodem van 5 juli van 53.500 dollar natuurlijk flink omhoog, maar uiteindelijk kwam de digitale munt niet verder dan 70.000 dollar.

Dat zijn koersen die we tijdens deze cyclus eerder zagen en wat dat betreft moeten we echt voorbij die “weerstand” om van een nieuwe stukje bullmarkt te kunnen spreken.

Tot dat moment handelen we zijwaarts of beter gezegd in dezelfde range als voorheen.

Wat denk jij? Gaan we binnenkort uit die range breken of blijven we nog maanden rond deze koersen hangen met bitcoin?

Lees meer over:

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....