Bitcoin handelaar in Amsterdam mishandeld en beroofd van 40.000 euro

Een man is in een Amsterdams hotel mishandeld en beroofd bij een bitcoin transactie in persoon.

Bitcoin handelaar mishandeld en beroofd

De 33-jarige man wilde een deal sluiten in een hotel in de hoofdstad: hij wilde wat bitcoin kopen en had 40.000 euro in cash op zak. Aangekomen op de hotelkamer waar deal zou plaatsvinden, werd hij vastgebonden en mishandeld.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Zijn telefoon werd ook in beslag genomen én er werd een foto gemaakt van zijn identiteitsbewijs met de dreiging: 'Als je aangifte doet, dan weten we je te vinden'.

De drie verdachten, duidelijk hieronder in beeld, namen de cash mee.

Het programma Opsporing Verzocht zegt voor het eerst aandacht te geven aan dit type overval waarbij bitcoin een rol speelt. Ze roepen op om tips te geven over de onderstaande verdachten.

Er was ook nog een vierde verdachte in het spel die twee dagen eerder de hotelkamer boekte. Hij had zich niet vermomd.

bron: Opsporing Verzocht

De bitcoin prijs is sinds het begin van haar bestaan explosief gestegen en dat trekt ook gespuis aan. Het doen van peer-to-peer deals is dan ten zeerste te ontraden.

Bewaar je cryptocurrency's op veilige cold storage plekken, eventueel in samenwerking met een gereguleerde custodian die de sleutels verzekerd opslaat.

Lees hier de nodige tips om veilig je bitcoin te bewaren.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsmisdaad

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...