‘37% wil bitcoin wel als wettig betaalmiddel’, volgens steekproef The Economist

Een onderzoek van The Economist laat zien dat 37% van de ondervraagden wel zou willen dat bitcoin (of andere cryptovaluta) als wettig betaalmiddel worden erkend in hun land. Echter ziet eenzelfde groep mensen wel heil in een Central Bank Digital Currency (CBDC).

Steekproef

De Britse krant The Economist deed navraag bij 3.000 mensen uit een 11 landen. Zowel uit de meer ontwikkelde economieën (de VS, het VK, Frankrijk, Zuid-Korea, Australië en Singapore), maar ook uit de opkomende economieën (Brazilië, Turkije, Vietnam, Zuid-Afrika en de Filippijnen ).

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Ze wilden erachter komen wat het standpunt is van de inwoners uit deze landen over de crypto-industrie.

Ongeveer 37% van de respondenten zei dat ze hun regering zullen steunen als ze besluiten om bitcoin als officiële betaaloptie te erkennen. 43% was neutraal en had over de kwestie geen mening, terwijl 18% zich uitsprak tégen een dergelijke stap.

Het was echter niet specifiek bitcoin waar men fan van was. De resultaten waren vergelijkbaar wat betreft de lancering een CBDC. 37% vindt dat de autoriteiten dit in de markt moeten zetten. Ongeveer 19% denkt dat dit een slechte stap zou zijn.

Ook NFT’s zijn populair: 60% overweegt een digitaal eigendomsbewijs aan te schaffen, terwijl 7% hier helemaal niets in ziet.

'37% wil bitcoin wel als wettig betaalmiddel', volgens steekproef The Economist

18% van de ondervraagden verwacht dat hun land in de komende twee jaar cash uit de running haalt. 13% gaf aan cryptovaluta te gebruiken als een betaalmiddel.

'37% wil bitcoin wel als wettig betaalmiddel', volgens steekproef The Economist

Amerika en Nederland

Vorige maand kwam de Quinnipiac University met resultaten van een steekproef over de Amerikaanse consumentenmarkt. Naar verluidt geeft één op de vier Amerikanen cryptovaluta. In Nederland ligt dit percentage iets onder de 14%, volgens een onderzoek van de Europese Centrale Bank.

Markteffect kwam tot de conclusie dat het vertrouwen van Nederlanders in bitcoin is gedaald tot een dieptepunt. In het tweede kwartaal gaven ‘we’ het digitale internetgeld een onvoldoende: een 4,1.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsonderzoek