400 jaar oude bank bullish over bitcoin (BTC)

400 jaar oude bank bullish over bitcoin (BTC)

Bitcoin is klaar om door meer mensen erkend te worden als asset en een rol te spelen in de wereldwijde finance. Dat stellen analisten van de Duitse investeringsbank Berenberg in een nieuw rapport. Volgens hen zal de dominantie in de cryptomarkt alleen maar toenemen de komende maanden.

Bitcoin is de uitzondering

Ze verwachten dat de regeldruk voor de kleinere munten en tokens juist gaat toenemen en dat beleggers hun cryptogeld inwisselen voor digitaal goud, bitcoin. "Bijna elke token loopt het risico om te worden gebrandmerkt als een effect en worden onderworpen aan strenge handhavingsregels".

Analist Mark Palmer van de bank uit Hamburg zegt: "De enige uitzondering is bitcoin die op grond van zijn protocol als enige als decentraal is aan te merken. De Securities and Exchange Commission en andere regelgevers karakteriseren bitcoin als een commodity en niet als een security".

De bank ziet de prijsstijging van bitcoin in de afgelopen maanden (~60% sinds 1 januari 2023) als een teken dat "meer investeerders het erkennen als een verstandig alternatief, niet alleen onder cryptotokens, maar ook binnen een wereldwijde financiële context."

De recente bankencrisis in de V.S. en de zorgen over het rentebeleid van de Federal Reserve hebben ertoe geleid dat sommige landen hun blootstelling aan de Amerikaanse dollar hebben verminderd. De-dollarisering is de afname van de dominantie van de dollar als 's werelds wereldwijde reservevaluta. Onder meer de Amerikaanse investeerders Stanley Druckenmiller gaat short op de dollar, een teken aan de wand.

De vierde halvening, gepland voor mei 2024, is een andere potentiële positieve katalysator voor de cryptocurrency, aldus het rapport. "Kijken we naar de geschiedenis van bitcoin dan kan de prijs voor en na deze langverwachte halvering stijgen."

Ook krijgt de eerste laag van de bitcoinblockchain tractie door het toenemende gebruik van het lightningnetwerk. Microstransacties zijn snel en goedkoop uit te voeren als concurrent voor remittancebedrijven zoals Western Union en MoneyGram.

Lees meer over:
Bitcoin bank onderzoek

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties