50 procent van alle bitcoin in het rood na koersval onder de $20.000

1270 totale weergaven
|

On-chain data leert ons dat 50 procent van alle bitcoin momenteel spreekwoordelijk onder water staan nu de bitcoin koers onder de 20.000 dollar is gedoken. Op basis daarvan zou je zeggen dat de bodem nu niet meer ver weg kan zijn.

Bijna 50 procent van alle bitcoin in het rood

Dat het momenteel niet goed gaat met de bitcoin koers is nog zacht uitgedrukt. Dag op dag krijgt de koers tikken en er lijkt momenteel even geen einde aan de dalingen te komen. Inmiddels staan dus bijna 50 procent van alle hodlers in het rood. De meeste mensen die nu verkopen doen dat dus tegen een verlies.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De “Percent Supply in Loss” indicator meet simpelweg hoeveel procent van alle bitcoin als laatste tegen een verlies van adres gewisseld zijn. Als de vorige verkoopwaarde van de bitcoin in kwestie hoger was dan de huidige wisselkoers, dan staan die satoshi virtueel op een verlies.

50 procent van alle bitcoin in het rood na koersval onder de $20.000

In de bovenstaande grafiek is te zien dat de laatste duikvlucht van bitcoin onder de 20.000 dollar een hoop nieuwe munten in een virtueel verlies heeft gedrukt. Tijdens vorige crashes bleek de zone tussen de 50 en 60 procent vaak een goed gebied om te accumuleren voor de volgende run omhoog.

Gaat die vlieger weer op?

Het is echter nog maar de vraag of die vlieger ook ditmaal weer opgaat. We zitten immers met een macro-economische situatie die zijn weerga niet kent. Centrale banken doen er momenteel alles aan om de torenhoge inflatie te temmen en dat gaat ten koste van de stabiliteit van de economie en helaas ook de financiële markten.

Samen met de aandelenmarkten is bitcoin enorm afgegleden en de macro-economische situatie is allesbehalve verbetert. De grote vraag is hoe ver de Amerikaanse Federal Reserve, de belangrijkste centrale bank van de wereld, bereid is te gaan om de inflatie omlaag te brengen.

Als we het antwoord op die vraag weten, dan kunnen we waarschijnlijk ook voorspellen of de spreekwoordelijke vlieger waar we eerder over spraken ook ditmaal weer opgaat. Is de Federal Reserve van plan om ten koste van alles de inflatie omlaag te brengen? Dan is het nog maar de vraag waar we met bitcoin gaan eindigen dit jaar.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....