67% van bitcoinvoorraad staat langer dan 1 jaar stil

67% van bitcoinvoorraad staat langer dan 1 jaar stil

Tweederde van alle bitcoin staat al één jaar of langer stil op de blockchain. Dat concludeert on-chainanalist Jan Wuestenfeld op basis van Glassnode-data.

Omdat de blockchain open en transparant is, kan iedereen deze downloaden en analyseren. Je kunt precies zien wanneer een beetje bitcoin op de blockchain is verschoven.

Dat er steeds minder bitcoin vrijkomt op de markt, betekent dat een steeds groter deel bewaart wordt op een langere termijn. De entiteiten achter deze wallets noemen we langetermijnhouders van bitcoin. Glassnode neemt voor het onderscheid tussen kortetermijnhouders en langetermijnhouders vijf maanden als maatstaf. Houd je langer dan vijf maanden je bitcoin vast, dan mag je jezelf een hodler noemen.

Dit spaargedrag suggereert ook dat bezitters van deze bitcoin niet in actie ondanks bepaalde prijsbewegingen van de afgelopen jaar. Terwijl dat er best veel zijn geweest, wordt hun btc niet verplaatst. Dat vereist een bepaalde overtuiging en ook geduld om dat te doen.

Zodra bitcoin wordt verkocht, dan gebeurt dat gemiddeld gezien weer met winst. De koers heeft in korte tijd drie keer de $25.000 aangetikt, maar analisten waarschuwen voor niet teveel optimisme. De komende week worden er cijfers bekend van Coinbase, Coinshares en Block.

Lees meer over:
Bitcoin on-chain

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan