Waar we deze week op moeten letten bij de bitcoinmarkt

Waar we deze week op moeten letten bij de bitcoinmarkt

Waar moeten we de komende week op letten? Het wordt een drukke week met de nodige jaarcijfers van bitcoinbedrijven zoals Coinbase. Coinshares en Block.

Daarmee wordt inzichtelijk hoeveel schade het ineenstorten van FTX heeft aangericht op de bedrijfsbalansen van deze bedrijven, respectievelijk een beurs, vermogensbeheerder en broker.

Coinbase maakt zijn jaarresultaten over 2022 op 21 februari bekend. Chief executive officer Brian Armstrong waarschuwde in december al dat jaaromzet minder is dan de helft van de 7,8 miljard dollar die het in 2021 omzette. De aandelen COIN van het bedrijf heeft een heuse achtbaanrit achter de rug. COIN daalde in 2022 met ongeveer 85%, maar is sinds dit jaar alweer bijna verdubbeld. Maar de koers is nog ver verwijderd van de all-time high van april 2021.

Dat instanties zoals de Securities & Exchange Commission (SEC) en het ministerie van Justitie steeds actiever optreden tegen de cryptosector, maakt de analisten afwachtend.

Christopher Brendler, analist bij D.A. Davidson heeft donderdag het aandeel COIN verlaagd naar neutraal, meldt The Block. 'Hoewel we nog steeds geloven dat Coinbase de winnaar op de lange termijn is, neemt de SEC duidelijk een meer strijdlustige houding aan ten opzichte van crypto', schrijft Brendler in een notitie, volgens Barron's. 'De prijs is sinds het begin van het jaar bijna verdubbeld, maar de risico's nemen nog steeds toe.'

Cathie Wood van ARK Invest blijft echter COIN kopen, afgelopen week ook weer een inkoop van 6,7 miljoen dollar. Aanstaande dinsdag gaat vermogensbeheerder Coinshares zijn resultaten bekendmaken, terwijl Block, bekend van de Cash App, zijn cijfers op 23 februari publiceert.

Regeldruk

Het is de vraag of Amerikaanse toezichthouders komende week verder gaan doorpakken op de cryptosector. Zo zijn aanklachten ingediend tegen Paxos, Terraform Labs en diens oprichter Do Kwon, en zijn ook er strenger regels opgelegd voor het bewaren van bitcoin en andere munten. Kunnen er de komende dagen meer aankondigingen volgen?

Marktleider Binance dekt zich alvast in en bereidt zich voor op een schikking met de Amerikaanse autoriteiten, zo meldt Wall Street Journal. Eerder heeft Kraken een boete betaald en ook naar Nexo is er een aanklacht van 22,5 miljoen dollar gestuurd.

Check ook ons weekoverzicht met de meest relevante nieuwtjes van afgelopen week.

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan