PayPal wil speciale afdeling openen voor Bitcoin en zet in op ‘super-app’

Dan Schulman, de CEO van PayPal, deelt plannen voor een ‘super-app’. Hij spreekt de ambitie uit om meer bezig te gaan met cryptocurrency’s, waaronder bitcoin (BTC). Ook gaat hij in op de vraag of zijn bedrijf binnenkort bitcoin gaat aanschaffen.

Bitcoin via PayPal

Het bedrijf heeft onder andere door bitcoin een enorm goede tijd achter de rug. De financiële cijfers over het vierde kwartaal van 2020 lieten een spectaculaire groei zien. De app van PayPal, maar ook die van Venmo, werden in het kwartaal veelvoudig gebruikt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Dit is echter geen reden voor Schulman om achterover te zitten. In een interview met Decrypt vertelt hij hoe PayPal zijn best doet koploper te worden in het nieuwe tijdperk van financiële technologie.

Ze denken onder andere aan de lancering van een ‘business unit’ die zich speciaal bezig houdt met cryptocurrency’s. Dit nieuws sijpelde vorige maand voor het eerst naar buiten.

“Er zijn enorm veel kansen voor ons om van dienst te zijn bij de creatie van de infrastructuur voor de volgende generatie. Dat is waar de ‘crypto business unit’ over gaat.”

Ze willen met deze speciale divisie een deel van de taken bij het kernteam weghalen. Ook willen ze een speciale adviesraad aanstellen met experts op het gebied van de techniek en regelgeving. Bekend is dat Wences Casares, de oprichter van Xapo, nauw betrokken is bij de crypto-activiteiten van PayPal.

Vorige maand werd al duidelijk dat ze van plan zijn om hun Bitcoin diensten uit te breiden naar het Verenigd Koninkrijk én de Venmo-app. Het bleek een goede zet te zijn om bitcoin te verkopen: in januari noteerden ze een handelsvolume van $242 miljoen op één dag.

Uitbreiden functies 

Schulman blijkt niet onbekend te zijn met de cryptowereld. Hij vertelt dat ze bezig zijn met smart contracts. Hij laat doorschemeren dat het plan is om verder te gaan dan slechts het ‘kopen, verkopen en vasthouden’ van bitcoin en andere cryptovaluta.

Volgens Shulman zijn het niet alleen bedrijven als PayPal, maar ook overheden en centrale banken die onderzoeken hoe ze de nieuwe technologieën kunnen gebruiken om kosten te verlagen.

Interessant genoeg ziet Schulman nog niet voor zich dat PayPal in het rijtje komt te staan met MicroStrategy, Square en Tesla. Deze beursgenoteerde bedrijven hebben allemaal wél Bitcoin op de balans staan.

“Het staat niet per se hoog op ons lijstje. We houden niet per se van de ups en downs en alles wat er kan gebeuren als je in een bepaalde activaklasse belegt.”

Daarmee ziet de CEO het dus nog als een investering of belegging, in plaats van een spaarmiddel. Schulman voegde eraan toe dat PayPal het extra geld vrij wil houden voor mogelijke acquisities. Daarbij horen ook overnames van bedrijven die zich bezig houden met cryptovaluta.

Hij vertelt ook kort over de “super-app” die ze willen ontwikkelen. Gaat het zoiets worden als de Aziatische popularie apps? In China is de super-app bijvoorbeeld WeChat, waar naast betalingen ook social media en commerce populair zijn.

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:
PayPal