77% van Russen verkiest bitcoin boven goud

1014 totale weergaven

Uit een enquête onder Russische investeerders blijkt dat de populariteit van bitcoin hard is gestegen. Maar liefst 77% van de respondenten verkiest bitcoin boven goud en andere valuta.

Bitcoin populair in Rusland

De enquête is een initiatief van Russian Association of Currency Brokers, een lokale Russische organisatie die zich richt op het handelen in de valuta markt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Om inzicht te krijgen hoe populair bitcoin in verhouding met andere valuta is vroegen ze investeerders een enquête in te vullen.

Uit de enquête blijkt dat de interesse in bitcoin hoog is: 77% van de ondervraagden vindt bitcoin de meest vooruitstrevend en een veelbelovende investering.

Dit is in tegenstelling met goud waar slechts 8,8% van de respondenten een positieve toekomst in zien.

Slechts 23% van de respondenten beweren nog nooit bitcoin te hebben gebruikt. 77% daarentegen is van plan om in de nabije toekomst in de digitale munt te investeren.

Verder was 15% van de respondenten aan het twijfelen of bitcoin de moeite waard is.

‘Geen bubbel’

Evgeny Masharov, hoofd van het bedrijf achter de enquête, vertelt dat het onderzoek duidelijk aantoont dat de populariteit onder Russische investeerders hoog is.

Investeerders zien de digitale asset niet meer als een tijdelijke hype en bubbel maar echt als investering. Masharov zal de resultaten van de enquête doorsturen naar de centrale bank van Rusland.

Afgelopen jaar vond er ook een onderzoek over de populariteit van bitcoin plaats.

Toen door the World Gold Council, de resultaten lieten zien dat bitcoin toen als vijfde plek werd gerangschikt in het lijstje meest populaire investeringen. De groeiende adoptie en populariteit van bitcoin laat een compleet andere hoek zien van wat de overheid vertelt.

Bitcoin is dus ook in Rusland hard aan het groeien.