80 miljoen mensen kunnen bitcoin via Lightning gebruiken. Jij ook?

Naar schatting hebben al 80 miljoen mensen toegang tot bitcoinbetalingen met het Lightning Netwerk. Een enorm verschil ten opzichte van een jaar geleden, toen dit nog maar 100.000 individuen waren.

Populariteit neemt toe

Deze statistieken komen uit een rapport van Arcane Research. Ze houden al jaren data over de bitcoinmarkt bij. Ze merken op dat de adoptie van Lightning in één jaar tijd met 79.900% is gegroeid.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het Lightning Netwerk is een secundaire laag bovenop bitcoin waarmee je sneller en goedkoper bitcoinbetalingen kon doen. Een jaar geleden was dit (nagenoeg) alleen weggelegd voor mensen met een node of een wallet. Nu zijn er steeds meer bedrijven en platformen die het integreren.

80 miljoen mensen kunnen bitcoin via Lightning gebruiken. Jij ook?

Volgens schattingen van Arcane zijn er nu al 80 miljoen mensen die (indirect) Lightning kunnen gebruiken. Ze wijzen naar de adoptie van bedrijven zoals PaxFul en vooral Cash App, maar ook Chivo – de overheidsapp in El Salvador.

“We schatten dat iets meer dan 100.000 gebruikers uit de hele wereld afgelopen zomer toegang hadden tot Lightning-betalingen. In maart 2022 was dit naar schatting meer dan 80 miljoen mensen.”

“De meerderheid van deze gebruikers is afkomstig van een select aantal applicaties die Lighting-betalingen integreren, maar het aantal gebruikers van reeds bestaande applicaties is ook aanzienlijk gestegen.”

Kun jij ook al Lightning-betalingen doen? Lees hieronder enkele wallet-opties, of kijk naar beurzen zoals OKcoin, Kraken of Bitfinex.

Grotere betalingen

Naar schatting van Arcane is het aantal betalingen in het netwerk over een jaar tijd verdubbeld en is de waarde van de transacties met 400% gestegen.

Het is echter moeilijk om keiharde data te overleggen over het Lightning Netwerk, gezien het een onion-achtig netwerk is dat geen centraal grootboek bijhoudt waarin alle transacties zijn opgeslagen.

Arcane is daarom in contact met grote hubs en nodes in het netwerk, om data bij van deze partijen te extraheren en analyseren.

Wellicht krijgt Lightning in 2022 een enorme boost door de ontwikkeling van stablecoins op het netwerk. Eerder deze maand kondigde Lightning Labs, het bedrijf achter de lnd-implementatie, een nieuw protocol genaamd Taro aan. Hiermee moet men stablecoins op Lightning kunnen uitgeven.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

De prijs in euro’s bij Bitvavo:

Disclaimer: dit is géén financieel advies. Cryptocurrency’s zijn risicovolle assets.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwslightning