Visa moet vrezen: Lightning Labs haalt $70 miljoen op voor stablecoins op Lightning Netwerk

344 totale weergaven

Bitcoin softwarebedrijf Lightning Labs heeft een grote hoeveelheid kapitaal opgehaald om het Lightning Netwerk sneller te maken, goedkopere bitcoin transacties te faciliteren en stablecoin transacties mogelijk te maken. Met name dat laatste is een interessante nieuwe ontwikkeling.

In totaal heeft Lightning Labs 70 miljoen dollar opgehaald in een investeringsronde waar onder andere Valor Equity Partners en Baillie Gifford, die allebei vroeg in Tesla en SpaceX investeerden. Verder zijn onder andere Robinhood CEO Vlad Tenev en NYDIG van de partij.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De ontwikkeling van Taro

Lightning Labs gaat het kapitaal gebruiken voor de ontwikkeling van Taro, wat het mogelijk maakt om stablecoin transacties te faciliteren met het Lightning Netwerk.

Het gaat hierbij alleen om de infrastructuur die nodig is om dit mogelijk te maken, Lightning Labs gaat niet zelf stablecoins uitgeven.

Stablecoin transacties zijn mogelijk dankzij de Bitcoin Taproot upgrade die we in november 2021 hebben gehad. Met Taproot zijn ook weer extra smart contract mogelijkheden geïntroduceerd. Lightning Labs gelooft dat Taro de adoptie van bitcoin in een stroomversnelling zal brengen.

In potentie maakt deze technologie het mogelijk om de banklozen in ontwikkelingslanden aan een bankrekening te helpen. De transacties vinden plaats met fiatgeld, maar de stap naar bitcoin is op het Lightning Netwerk natuurlijk klein.

'Als ik Visa was zou ik bang zijn'

Tegenover Forbes steekt Elizabeth Stark, de CEO en mede-oprichter van Lightning Labs, haar enthousiasme niet onder stoelen of banken: "Dit is heel belangrijk want de potentie is er om alle valuta ter wereld over het Bitcoin Lightning Netwerk te versturen."

Aan Tech Crunch liet ze het volgende weten: "Als ik Visa was, dan zou ik bang zijn omdat er veel mensen zijn met een mobiele telefoon, die nu niet meer in het traditionele systeem hoeven mee te doen." Elizabeth Stark lijkt er in ieder geval veel vertrouwen in te hebben.

Eerder haalde Lightning Labs in september nog 10 miljoen dollar op in een investeringsronde die volgde op de eerste rond van 2,5 miljoen dollar in 2018. Het Lightning Netwerk wordt nu vooral veel gebruikt in El Salvador, het eerste land ter wereld dat bitcoin wettig betaalmiddel maakte.

Op dit moment zwemmen er op het netwerk zo'n 3.693 bitcoin rond ter waarde van 167 miljoen dollar. Een toename van 5,8 procent ten opzichte van afgelopen maand.

De prijs in euro’s bij Bitvavo:

Disclaimer: dit is géén financieel advies. Cryptocurrency's zijn risicovolle assets.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....