Oude bitcoin wallet verstuurt na 8 jaar ruim $77 miljoen

Een oude bitcoin wallet kwam vandaag plotseling weer tot leven. De eigenaar van 1.299 bitcoin (BTC) verstuurde na ruim 8 jaar sparen een transactie.

Toen de bitcoin voor het laatst bewoog in 2013 was de prijs van die BTC in totaal $199.000. Tegen de huidige koersen is het echter $77,6 miljoen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het is onbekend wie de eigenaar is van de wallet. Het kan iemand zijn die al jaren rustig heeft gewacht, het kan ook zijn dat de eigenaar van dit geld na lang zoeken weer de private key heeft gevonden.

Bitcoin is geschikt voor het versturen van grote bedragen omdat het netwerk geen extra kosten rekent voor de waarde van je transactie. Het is mede daarom niet zeker of de bitcoin whale nu over gaat tot verkoop of dat het fortuin slechts van adres is veranderd maar in handen is gebleven van dezelfde koper in 2013.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwswhale

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...