9% van Amerikaanse tieners handelde in Bitcoin of andere cryptocurrency’s

Volgens een enquête van de investeringsbank Piper Sandler handelde 9% van de Amerikaanse tieners al in bitcoin (BTC) of andere cryptocurrency’s. Dat is voor de toekomst van BTC goed nieuws, maar analisten waarschuwen voor investeringen in ‘assets met hoog risico’ onder jongeren.

Tieners

De cijfers komen uit de ‘Taking Stock With Teens‘-enquête van de Amerikaanse bank. 630 van de 7.000 ondervraagden gaf aan al met cryptocurrency’s in de weer te zijn (geweest). 81% van die jongeren is een man.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het is onduidelijk om welke cryptocurrency’s het gaat, de enquête ging daar in de vragen niet verder op in.

Tegenover Decrypt reageert Curtis Ting, directeur van de Europese afdeling van Kraken, op deze percentages. Is het namelijk wel wenselijk dat mensen op jonge leeftijd al aan de slag gaan op beurzen? En bitcoin kopen is één ding, maar er zijn daarnaast ook een hele hoop oplichters actief in deze industrie.

Kraken neemt volgens Ting hun rol als beurs en facilitator uiterst serieus. Hij geeft aan dat handelaren op hun platform minstens 18 jaar of ouder moeten zijn. Voor kinderen is dit te omzeilen door bijvoorbeeld aan de slag te gaan met het account van een van hun ouders of iemand anders in hun kring. Daarnaast zijn er ook alternatieve routes buiten beurzen en brokers om.

Ook in Nederland zijn er eisen verbonden aan de dienstverlening rondom bitcoin kopen. Er is momenteel een grote discussie over hun rol. Lees ook: Bitonic vs De Nederlandsche Bank: bitcoin broker krijgt grotendeels gelijk.

Toegang

Bitcoin en andere netwerken zijn vaak zonder toestemming van een ander vrij te gebruiken. Er is niemand die aan de digitale poort staat om je leeftijd te controleren. Ingo Fiedler van Blockchain Research Lab vermoedt ook dat daardoor veel tieners hun eerste aanraking met bitcoin of cryptocurrency’s hebben.

Fiedler: ”Het ligt voor de hand dat hun eerste blootstelling uit crypto komt door een cadeau van hun ouders.”. Hij noemt ook andere manieren om aan bitcoin te komen: referralopbrengsten van beurzen, airdrops of gewoon werken voor bitcoin. Ook voor minderjarigen is er wereldwijd veel mogelijk, zeker voor een generatie die voornamelijk online opgroeit.

Jason Deane van Quantum Economics bevestigt de zorgen: ”Wij vinden dat het een groot probleem is dat tieners handelen in assets met een hoog risico.” Hij roept op om in Amerika een aantal strengere regels op te werpen. Denk bijvoorbeeld aan accounts onder toezicht van ouders en een strikter limiet op stortingen en opnames.

De enige manier om financiële problemen als gevolg van foute investeringen bij tieners te beperken is educatie. Bitcoin en het internet zijn uitermate geschikt om buiten de de regels om dingen zelf te regelen. Daar kan een strenger deurbeleid voor jongeren bij beurzen weinig aan veranderen waarschijnlijk.

Lees meer over:
data

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

Nieuws
Trump is niet meer anti-bitcoin en ‘kan ermee leven’

De Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump zegt met bitcoin 'te kunnen leven'. Dat is een verandering...

Nieuws
Miljardenbedrijf Block maakt gigantische winst op bitcoin

Het door Jack Dorsey bestuurde miljardenbedrijf Block maakte een winst van 66 miljoen dollar op...

Nieuws
‘Zonder ETFs zou de bitcoin koers 20% lager staan’

Samson Mow, de oprichter van bitcoin-bedrijf JAN3, claimt dat de digitale munt zonder de Spot...

Ethereum Nieuws
Ethereum op de Drempel van $3,000: Supply Krapte en ETF Spanning!

Ether heeft een grote waardevermeerdering van bijna 30% van 6 februari tot 23 februari gezien,...

Nieuws
Valkyrie lanceert Bitcoin Futures fonds met 2x leverage

Het grote Valkyrie slaat weer toe op de bitcoin-markt en lanceert een Futures-fonds waarmee investeerders...

Lees meer