$901 miljoen crypto-inflows in de laatste week voor verkiezingen

354 totale weergaven
|

Crypto-inflows hebben de afgelopen week een recordhoogte van $901 miljoen bereikt, met Bitcoin, Solana en Litecoin als opvallende toppers. Nu de Amerikaanse verkiezingen naderen, nemen institutionele investeerders een sterkere positie in op de cryptomarkt. Maar wat betekent dit voor de toekomst van crypto?

Waarom Bitcoin de grootste inflows aantrekt

Bitcoin heeft het grootste deel van de $901 miljoen aan cryptoinvesteringen in de afgelopen week naar zich toegetrokken. Deze aanzienlijke instroom bevestigt de rol van Bitcoin als een veilige haven in onzekere tijden. Met de Amerikaanse verkiezingen op komst en onzekerheid over de markten, kiezen steeds meer institutionele beleggers voor Bitcoin als bescherming tegen mogelijke volatiliteit in traditionele aandelen en valuta.
Bovendien fungeert de toenemende wereldwijde inflatie als een stimulans, aangezien Bitcoin steeds meer gezien wordt als ‘digitaal goud’, een waardeopslag die de inflatie kan overtreffen.

De groeiende populariteit van Solana en Litecoin

Naast Bitcoin hebben ook Solana en Litecoin hun aandeel vergroot. Solana is steeds populairder geworden door zijn hoge transactiesnelheden en lage kosten, wat het aantrekkelijk maakt voor zowel ontwikkelaars als gebruikers. Vergeleken met Ethereum biedt het een betaalbaarder alternatief, waardoor institutionele partijen nu voor Solana kiezen als investering in de gedecentraliseerde applicatie (dApp)- en DeFi-ruimte. Litecoin, daarentegen, heeft een robuust en betrouwbaar netwerk dat al jaren stabiel functioneert. In periodes van onzekerheid biedt Litecoin stabiliteit, wat het voor risicomijdende beleggers aantrekkelijk maakt.

Ethereum blijft achter in aanloop naar verkiezingen

Opvallend is dat Ethereum, de op een na grootste cryptocurrency, deze week relatief weinig instroom heeft gezien. Terwijl Ethereum alom geprezen wordt om zijn slimme contractfunctionaliteiten, hebben institutionele beleggers blijkbaar nog hun twijfels. De recente volatiele koersbewegingen en schaalbaarheidsproblemen van het netwerk hebben mogelijk bijgedragen aan de gereserveerde houding. Bovendien spelen alternatieve netwerken zoals Solana een grotere rol, waardoor Ethereum nu te maken heeft met toenemende concurrentie. Het zal interessant zijn om te zien hoe Ethereum zich na de verkiezingen herpositioneert, vooral als het netwerk zijn langverwachte schaalbaarheidsupdates doorvoert.

BitcoinMagazine lanceert Discord channel!

Wil je meepraten over dit onderwerp?
Join dan ons nieuwe Discord channel en praat met onze experts, leer van andere lezers en blijf op de hoogte van acties en insight informatie! Nu naar Discord

Lees meer over:

Door: Sebastiaan Krijnen

Sebastiaan Krijnen is een meertalige vertaler, content creator en schrijver bij Bitcoinmagazine.nl met meer dan 10 jaar ervaring in schrijven, redigeren, vertalen en proeflezen. Sinds 2019 is hij actief in de cryptowereld en heeft hij samengewerkt met projecten zoals Chainlink, CryptoCoiners en Auto...