Ethereum rally komt tot stilstand, ETH koers daalt 10% – waarom daalt Ethereum?

779 totale weergaven
Gaat de Ethereum koers boven $3.000 in het vierde kwartaal? |
i

Kennisgeving: Dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van BitcoinMagazine.nl. De informatie is bedoeld ter educatie en reflectie. Dit is geen financieel advies. Doe zelf onderzoek voordat je financiële beslissingen neemt. Crypto is zeer volatiel er zitten kansen en risicos aan deze investering. Je kunt je inleg verliezen.

Na een mislukte poging om de weerstand bij de $ 2700 te verbreken heeft de Ethereum koers recentelijk een aanzienlijke daling moeten accepteren. Ethereum daalde hierdoor met meer dan 6% in slechts zeven dagen tijd. Ondanks deze daling, en de paniek die hierbij gepaard ging, is Ethereum er wel in geslaagd om boven zijn trendlijn uit te blijven. Wat gaat Ethereum koers binnenkort doen?

Vorige week maandag deed de Ethereum koers een poging om voorbij de weerstand van $ 2700 te stijgen. Ondanks dat de Ethereum koers kort meer dan $ 2700 waard was wist het dit niveau echter niet vast te houden. Deze mislukte poging om voorbij deze weerstand te stijgen leidde ook al snel tot een daling die de ETH koers in enkele dagen tot onder de $ 2500 bracht.

eth
Ethereum koers grafiek (7 dagen) – bron: CoinMarketCap

De mislukte poging om de weerstand te verbergen is echter niet de enige reden dat de ETH koers recentelijk een daling heeft moeten accepteren.

Waarom daalt Ethereum koers?

Ondanks dat de Ethereum koers zich over de afgelopen twee maanden boven zijn bovenste trendlijn heeft bevonden, lijkt er nog altijd veel onzekerheid te heersen binnen de Ethereum community. Deze onzekerheid werd nog maar eens bevestigd nadat de Ethereum koers er niet in slaagde om voorbij de $ 2700 te stijgen. De winst opnames stegen namelijk significant en bereikte zelfs hun hoogste niveau in twee maanden tijd, een belangrijke reden waarom de Ethereum koers snel meer dan $ 200 in waarde verloor.

Deze onzekerheid binnen de Ethereum community zorgt ervoor dat de volatiliteit van de Ethereum koers vergroot wordt, aangezien er voortdurend wordt gereageerd op elke koers beweging die ETH meemaakt.

Het is echter niet allemaal negatief binnen de Ethereum markt. De recente daling lijkt redelijk te zijn opgevangen en is vandaag omgezet in een stijging van 2,8%. Een belangrijke reden achter deze kleine opleving zijn de strategische acties van crypto whales.

Praat mee op onze socials!

Chat met onze experts via Telegram, geef je mening op Twitter of "sit back and relax" terwijl je naar onze YouTube-video's kijkt.

 

Whales helpen Ethereum koers omhoog

Whales lijken er op dit moment alles aan te doen om de daling van de ETH koers, die gedeeltelijk wordt veroorzaakt door de onzekerheid binnen de ETH community, tegen te gaan. Dit is duidelijk terug te zien aan de investeerders die tussen de 10.000 en 100.000 ETH vasthouden. Deze investeerders kochten recentelijk namelijk voor meer dan 360.000 ETH ter waarde van $ 880 miljoen.

eth
Whale activiteit ETH neemt toe – bron: Santiment

De toename in whale activiteit is een ontwikkeling die ook vertrouwen kan geven aan de Ethereum community, vertrouwen dat op dit moment dus broodnodig lijkt te zijn. Mocht het vertrouwen binnen de ETH community toenemen, en de whales hun acties voortzetten, dan kan er zomaar eens een Ethereum rally aankomen.

Mocht dit het geval zijn dan kan de ETH koers een nieuwe poging doen bij de weerstand van de $ 2700. Als deze poging succesvol is kan er vervolgens verder gekeken gaan worden richting $ 3110.

Mocht deze poging echter opnieuw mislukken dan kan de paniek binnen de ETH community toenemen en kan er in tegenstelling tot afgelopen week een grotere daling plaats vinden, misschien wel richting de $ 2344 of lager.

Omdat het duidelijk nog geen zekerheid is welke kant de ETH koers binnenkort opgaat kan het interessant zijn voor investeerders om hun aandacht te verschuiven naar andere crypto opties die meer potentieel met zich meebrengen.

Met name presale tokens hebben recentelijk veel aandacht gekregen omdat een aantal van deze projecten zich hebben weten te onderscheiden met hun unieke aanbod. Hieronder gaan we daarom verder in op een selectie van deze presale projecten.

 

Pepe Unchained (PEPU) – nieuwe meme coin lanceert eigen Layer 2 blockchain

Me Pepe Unchained is er een nieuw crypto project op de markt verschenen dat al snel de nodige indruk heeft weten te maken. Het heeft dit niet alleen weten te doen door zijn prestaties in de presale, maar ook vanwege zijn unieke utility. Dit project is namelijk een van de eerste meme coins ter wereld die er in is geslaagd om zijn eigen Layer 2 blockchain naar de markt te brengen.

De Layer 2 blockchain van Pepe Unchained is ontwikkeld als alternatief voor de steeds langzamer en duurdere wordende Layer 1 blockchain zoals Ethereum. Dit is ook de reden waarom dit project de losgebroken versie van Pepe wordt genoemd die niet meer vastzit aan de Ethereum blockchain en zijn gebreken. In plaats daarvan kan het gebruik maken van zijn eigen blockchain, die volledig in het teken staat van hoge snelheden en lage transactiekosten.

Het blijkt echter niet alleen de Layer 2 blockchain van Pepe Uncahined te zijn die populair is. Dit project is er namelijk ook in geslaagd om een staking systeem op de markt te brengen waar inmiddels al meer dan 1,5 miljard tokens in zijn vastgezet. Dit grote aantal vastgezette tokens is een belangrijk teken dat men vertrouwen heeft in de tokenomics van dit project, ook is er nog altijd een APY te verdienen rond de 100%.

De presale van Pepe Unchained heeft inmiddels al meer dan $ 22,9 miljoen weten op te halen. Hiermee is het een van de grootste en meest succesvolle presale projecten van 2024. Nu het volgende doel van $ 23,1 miljoen dichterbij komt, zullen gebruikers zich moeten haasten om te profiteren van de huidige lage prijs van $ 0,01179 per PEPU token. Deze prijs zal namelijk verder gaan stijgen zodra de presale zijn volgende doel bereikt.

 

Freedom Fighters (DUM) –

Freedom Fighters is een nieuwe crypto die een satirische versie van de Amerikaanse presidentsverkiezingen aanbiedt. Bij dit project nemen MAGATRON en Kamacop 9000 het namelijk tegen elkaar op en gebruikers kunnen hier natuurlijk stemmen op hun favorieten. Dit alles vindt plaats terwijl ook de echte presidentsverkiezingen van Amerika dichterbij komen.

Gebruikers die in DUM tokens investeren zullen in aanmerking komen om deel te nemen aan het unieke Vote-to-Earn systeem van Freedom Fighters. Binnen dit systeem worden gebruikers beloond voor hun stem, maar is er ook een APY te verdienen van meer dan 320%.

De tokenomics van dit project zijn overzichtelijk weergegeven op de presale website van Freedom Fighters. Zo is 20% van de totale token voorraad van 270 miljard tokens apart gezet voor liquiditeit en 20% voor de staking pool. Daarnaast is 40% van de totale token voorraad, ofwel 108 miljard tokens, beschikbaar tijdens de presale. De resterende tokens worden verdeeld voor de debat beloningen en overige kosten.

Ondanks dat dit project slechts korte tijd geleden live is gegaan heeft het al wel meer dan $ 323.000 weten op te halen. Nu het volgende doel snel dichterbij komt hebben gebruikers ook nog maar beperkt de tijd om te profiteren van de huidige lage prijs van $ 0,000055 per token. Tokens zijn te koop middels ETH, BNB, USDT, SOL en creditcard.

i

Kennisgeving: Dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van BitcoinMagazine.nl. De informatie is bedoeld ter educatie en reflectie. Dit is geen financieel advies. Doe zelf onderzoek voordat je financiële beslissingen neemt. Crypto is zeer volatiel er zitten kansen en risicos aan deze investering. Je kunt je inleg verliezen.

Lees meer over:

    Door: Joeri van Kuppeveld

    Ik ben Joeri van Kuppeveld, schrijver voor Ecoteers en daarnaast Skeleton atleet. Ik heb een master in bedrijfskunde en marketing en focus me vooral op crypto gerelateerd nieuws. Ik combineer mijn werk als schrijver met een carrière in de sport van skeleton en ben hierdoor net zo vaak in Nederland ...