Ruim $78 miljard aan stablecoins, tijd voor nieuwe bitcoin bullrun?

De bitcoin prijs is de afgelopen zes maanden alleen maar gestegen. Maar we hebben de afgelopen maand een paar dips gezien. Maar een marktindicator ziet er bullish uit: een sterke toename van stablecoins, zo meldt Cointelegraph vandaag.

Deze munten, gedekt door Amerikaanse dollars, gebruiken handelaren doorgaans om in een munt als Bitcoin te stappen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

78 miljard dollar aan stabiele munten

On-chain indicatoren van Glassnode laten namelijk zien dat de hoeveelheid stablecoins in omloop nieuwe recordhoogtes bereikt. Dit zijn synthetische dollars waarmee Bitcoin kan worden gekocht.

De vier meest bekende synthetische dollars zijn Tether (USDT), USD Coin en Binance USD en Dai. Deze zijn samen goed voor een gezamenlijke marktwaarde van zo’n 78 miljard dollar.

Doordat veel Bitcoin wordt gekocht met deze munten, betekent het groeiende aanbod ervan dat de koopkracht hard stijgt. Alleen dit jaar al groeide het totale aanbod al met 190%. Het ging in absolute zin om een toename van $27 miljard naar bijna $78 miljard dollar aan stablecoins.

In de wekelijkse nieuwsbrief van on-chain analysebedrijf Glassnode is deze week aandacht geschonken aan het feit dat de grootste stablecoin, Tether, maar liefst goed is voor twee derde van de 4 meest gebruikte stablecoins en daarom veruit de meest belangrijke is.

Wat opviel was de grote hoeveelheid USDT die er vorige week bij zijn ‘geprint’. Het aanbod steeg met 3%, naar zo’n 51,78 miljard dollar in totaal. Dit doet de ‘Stablecoin supply ratio (SSR)’ indicator van Glassnode dalen naar 13,4.

Stablecoin Supply Ratio (SSR)

De SSR indicator geeft de verhouding tussen de hoeveelheid stablecoins op exchanges en de marktomvang van Bitcoin weer. Hoe lager deze waarde, hoe meer stablecoins er klaar staan des te meer koopkracht beschikbaar.

Alhoewel Bitcoin de afgelopen maanden een enorme stijging is doorgegaan is de SSR ongeveer gelijk gebleven en zelfs de afgelopen weken dus gedaald. Volgens Glassnode is een dalende SSR een goed signaal voor Bitcoin.

‘Als de totale hoeveelheid stablecoins stijgt, dan betekent dat er meer koopkracht beschikbaar op de markt is.’

Ruim $78 miljard aan stablecoins, tijd voor nieuwe bitcoin bullrun?

Er zit dus genoeg kruit in het vat om Bitcoin de komende weken te laten groeien. Dit in combinatie met het alsmaar dalende aanbod van Bitcoin op exchanges en het groeiende vertrouwen van lange termijn beleggers (hodlers) ziet het er goed uit voor Bitcoin.

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app!

Lees meer over:
tether