‘Bullrun Bitcoin eindigt tussen $300.000 en $400.000’, denkt Willy Woo

1133 totale weergaven

Als je het aan de on-chain analist Willy Woo vraagt, is de bullrun van Bitcoin nog lang niet voorbij. Hij denkt dat de koers dit jaar nog naar de $300.000 tot $400.000 gaat.

Fase in bullmarkt

Willy Woo sprak over Bitcoin in een interview met Brett Messing. Hij is de president en COO van SkyBridge en in SALT Talks praatten ze over de cryptomunt. In november en december van vorig jaar investeerde Skybridge honderden miljoenen dollars van hun beheerd vermogen in bitcoin (BTC). Ook lanceerden ze hun eigen Skybridge Bitcoin Fund op 4 januari 2021.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Ze spraken onder andere over de drijvende kracht achter de huidige bullrun van Bitcoin:

“We zien een nettostroom van bitcoin van mensen die normaal gesproken speculeren en op de korte termijn handelen, naar nieuwe mensen die deze coins kopen enwegstoppen voor de lange termijn. Dat is een zeer grote drijfveer geweest voor deze bullmarkt.”

Het gaat daarbij over institutionele beleggers: partijen zoals MicroStrategy die bitcoin kopen en het zeggen nooit te gaan verkopen. Woo vervolgt:

“Het ging veel over deze institutionele beleggers. Dat is waar. Maar ik denk ook dat er hier veel vermogende particuliere investeerders zijn die met aankopen van $1 miljoen per keer de markt betreden. Dat zagen we heel sterk in de eerste twee maanden van 2021.”

Minder verkoopdruk, meer koopdruk

Deze koopdruk is voor Woo een reden om aan te nemen dat de top van de markt nog niet is bereikt.

“Dit zorgt voor een kleine koopdruk, helemaal nu er maar de helft van de verkoopdruk is overgebleven doordat er voor de helft aan bitcoin wordt gemined.”

Hij doelt daarmee op de halving van mei 2020, bijna exact een jaar geleden. Destijds halveerde de blocksubsidie voor miners van 12,5 BTC naar 6,25 BTC.

“Het lijkt erop dat deze bullish impuls n alle voorgaande cycli een gekke bullrun veroorzaakt. De laatste was 2017, en Bitcoin ging van $1.000 naar $20.000. Het lijkt erop dat de bullrun pas in het vierde kwartaal, rond december, ten einde komt.”

Op basis van enkele modellen denkt hij dat Bitcoin in december pas de top bereikt. “Het kan overal tussen de $300.000 en $400.000 liggen, of zelfs hoger. We moeten nog zien hoe het de komende zes maanden presteert.”

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app!

Lees meer over:
prijs

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...