Stablecoin Tether (USDT) bereikt mijlpaal: $50 miljard

De grootste stablecoins van de cryptomarkt bereikt vandaag een nieuwe mijlpaal. Tether, want daar gaat het natuurlijk over, bereikte vandaag de marktkapitalisatie van $50 miljard.

Tether (USDT)

De interesse in de stablecoin is immens. De groei zit er goed in! Augustus vorig jaar was de marktkapitalisatie van de stablecoin nog maar $10 miljard. Daar is in een krap jaar dus $40 miljard bij gekomen. Onderstaande grafiek laat deze interesse ook duidelijk zien.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Stablecoin Tether (USDT) bereikt mijlpaal: $50 miljard

Tether brak afgelopen maanden meerdere records:

  1. Zoals gezegd was de market cap in augustus 2020 nog $10 miljard.
  2. Halverwege december 2020 verdubbelde dit tot $20 miljard.
  3. In de eerste week van februari behaalde Tether voor het eerst de omvan van $30 miljard.
  4. Eind maart bereikte Tether de grens van $40 miljard.

En nu weer een maand later is daar weer $10 miljard bijgekomen. Op Twitter haalt het team achter de stablecoin deze groei ook aan. "Als dit zo door gaat bereiken we $100 miljard voor 2022."

De marketcap is in dit geval simpel: er zijn $50 miljard tokens aangemaakt, die ieder de waarde van $1 representeren. Deze dekking is inmiddels ook geaudit, waar dit lange tijd een grijs gebiedt was wat voor FUD zorgde.

De Tethers zijn een handige manier om bitcoin mee te kopen. Ook is de stablecoin populair als manier om kapitaalcontroles te ontlopen in China. Een paar dagen terug ging er nog $2,37 miljard USDT naar beurzen toe, wat voor koopdruk zou kunnen zorgen.

Tether-tokens

In de loop der jaren zijn de Tether-tokens uitgegeven op veel verschillende blockchains. Waar het allemaal begon met Omni, volgde in juni 2017 ook een soortgelijke tweede laag op Litecoin. In september 2017 volgde Ethereum, waarop de USDT als ERC-20 token is gelanceerd. Ook de TRON en EOS blockchain mochten Tether verwelkomen.

Ook wordt er hard gewerkt om USDT uit te geven op RGB, een protocol dat Bitcoin zelf gebruikt als laag voor transacties. Daarbij wordt de volgende stap om USDT te kunnen versturen via het Lightning Netwerk.

Het aandeel van de Tron-USDT neemt toe, ten opzichte van de ETH-USDT, zoals onderstaande grafiek laat zien.

Stablecoin Tether (USDT) bereikt mijlpaal: $50 miljard

Wil je graag meer leren over Tether en de achtergrond? Lees dan eens onderstaand uitgebreide artikel door:

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat! Of download onze gloednieuwe Android-app en volg alle ontwikkelingen! Binnenkort volgt ook een iOS versie voor de iPhone.

Lees meer over:
tetherusdt