Canadese Bitcoin miner van $675 miljoen komt naar de NASDAQ

Het Canadese Bitfarms gaat naar de Amerikaanse beurs. Het aandeel komt met de ticker BITF op de Nasdaq Global Market.

De bitcoin miners uit Canada komen hiermee in een rijtje van Hut8, Riot en andere beursgenoteerd bitcoin miners

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitfarms

Bitfarms is al te vinden op de Toronto Stock Exchange (TSX), maar gaat nu ook naar de Amerikaanse markt. De aandelen van Bitfarms zijn momenteel in totaal $675 miljoen waard.

Het gaat hier om een ander soort notering dan bijvoorbeeld Coinbase. De Nasdaq heeft drie verschillende niveaus voor een notering, afhankelijk van zaken als de cashflow van een bedrijf en de financiële mogelijkheden deelt de Amerikaanse techbeurs bedrijven in.

Het aandeel van Bitframs was op de TSX te vinden onder de ticker van BFARF, nu wordt dat overal BITF om verwarring te voorkomen.

Aandelen.

Aandelen in bitcoin mining bedrijven zijn in sommige situaties een betere investering (in dollarwaarde) dan bitcoin. Met name in periodes waarin de prijs stijgt (zoals de afgelopen maanden) groeit de interesse in bitcoin miners.

Het is een manier voor investeerders om blootstelling te krijgen aan bitcoin en de industrie, zonder zelf bitcoin te kopen. Het is een meer traditionele opzet: je koopt een aandeel in een bedrijf en profiteert van (eventuele) winstuitkeringen en prijsstijgingen.

Canada

Canada ontpopt zich langzaam maar zeker tot een van de Westerse landen met een positief beleid rondom bitcoin. Niet voor niets zijn er ook al verschillende bitcoin exchange-traded funds (ETF’s) opgetuigd.

Deze fondsen bieden op traditionele markten de mogelijkheid om in bitcoin te investeren, wederom zonder zelf BTC aankopen te doen. Ook hier geldt: dit soort producten zijn vooral gericht op de professionele en ervaren beleggers. Hedgefondsen en bijvoorbeeld verzekeraars kennen dit soort producten beter dan BTC zelf.

Canada pakt dus onder andere twee niches in de bitcoin markt: mining en fondsen. Daar omheen zal in de loop der jaren ongetwijfeld nog meer groeien.

Lees meer over:
CanadaminingNasdaq

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...