Canada verwelkomt extra Bitcoin ETF, Australië hoopt in 2021 op eerste ‘Crypto ETF’

884 totale weergaven

De Australian Securities Exchanges (ASX) wil dit jaar nog beginnen met een bitcoin exchange-traded fund (ETF). Het gaat volgens Business Insider om een crypto fonds.

De groeiende interesse in bitcoin en digitale assets motiveert partijen om financiële producten te lanceren. Bitcoin werkt ook zonder dit soort fondsen, maar toch lijkt er een grote vraag naar bitcoinfondsen die bootstelling aan BTC aanbieden op een traditionele manier.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

ASX is de grootste effectenbeurs van het land.

Bitcoin ETF

Een exchange-traded fund is een indextracker. In het geval van een Bitcoin ETF volgt het zo nauwkeurig mogelijk de prijs van BTC. Het gaat om een passief beleggingsfonds dat op een beurs wordt verhandeld. Dit is met name interessant voor partijen die ervaring hebben met dit soort producten en niet over willen stappen naar ‘echte’ bitcoin.

General manager van ASX, Max Cunningham, legt uit dat de beurs veel tijd steekt in het onderzoeken van bitcoin en andere opties: ”lokale partijen die deze producten naar de markt willen brengen negeren het ook niet meer.”

Volgens Cunningham groeit de vraag naar digitale assets gestaag in Australië en is het een kwestie van tijd tot er meer financiële producten komen.

Aanvraag afgewezen

Eerdere aanvragen werden afgewezen, maar dat gaat met name om aanvragen van vijf of zes jaar geleden. De bitcoinmarkt is gegroeid en het ecosysteem is gezonder. De bitcoinmarkt schommelt momenteel rond een marktkapitalisatie van $1.000 miljard, het is een asset van formaat.

Cunningham: ”Er heerst een idee dat deze assetklasse verboden is, maar dat verbod is er niet.” Hij roept op tot transparantie in de sector, iets wat volgens hem nog ontbreekt. Voorlopig lijkt Autstralië nog even de kat uit de boom te kijken, maar er is hoop op een bitcoin ETF in 2021.

ASX kijkt onder andere naar Canada als voorbeeld. Dat land heeft al meerdere actieve bitcoin fondsen, steeds meer partijen melden zich.

Canada

Canada ontpopt zich als interessant land voor partijen die een bitcoin ETF willen lanceren. Er zijn al een handje vol aandelen in dit soort fondsen te vinden in het land. Het land kent ook verschillende ‘normale’ bitcoin fondsen. Nu beginnen ook deze partijen met hun stap richting een exchange-traded fund.

Ninepoint’s Bitcoin Trust wil hun privéfonds uitbouwen naar een te verhandelbaar financieel product. Huidige aandeelhouders merken in de praktijk weinig van de verandering, zij houden hetzelfde aandeel in het fonds. Hun investering wordt met deze stap wel meer liquide, ze kunnen het eventueel kwijt op de open markt.

Lees meer over:
AustraliëCanadaETF

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...