Bitcoin whales houden prijs boven $44.000

Het aantal bitcoin adressen met minstens 1.000 bitcoin is afgelopen week met 12% toegenomen. Dat blijkt uit cijfers van Santiment, een bedrijf dat grootste verplaatsingen op de bitcoin blockchain bijhoudt.

Het gaat om accumulatie door adressen met tussen de 1.000 bitcoin en 10.000 bitcoin. Het zijn (mega) whales die deze adressen beheren en blijkbaar zijn deze prijsniveaus nog koopjes voor ze.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin whales houden prijs boven $44.000
bron: Santiment, ZyCrypto

De huidige macro-omgeving geeft volgens de analisten aanleiding om bitcoin in te slaan. De accumulatie is zichtbaar toegenomen sinds de invasie van Rusland in Oekraïne op 24 februari.

Houders van bitcoin zien het als waardevast, digitaal goud in tijden van onzekerheid. In tijden van hoge inflatie en sancties ontpopt bitcoin zich langzaamaan als vluchthaven van kapitaal.

Uit cijfers van IntoTheBlock blijkt dat er nu ruim 12 miljoen bitcoin al lange tijd wordt vastgehouden. Deze houders hebben de lange termijn overtuiging dat de prijs nog gaat stijgen.

Bitcoin whales houden prijs boven $44.000
bron: IntoTheBlock

Het zijn grote kooptransacties die de prijs ook boven de $44.000 helpen, zo concluderen de analisten van Whalemap.

Terra

Een van de whales die behoorlijk actief is geweest, is de Luna Foundation Guard. Deze entiteit achter stablecoin TerraUSD ($UST) heeft ruim 30.000 bitcoin van de markt opgesnoept in korte tijd.

De prijs in euro’s bij Bitvavo:

Disclaimer: dit is géén financieel advies. Cryptocurrency's zijn risicovolle assets.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwswhalewhales

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...