Aantal bitcoin bij cryptobeurzen daalt door

Het aantal bitcoin (BTC) dat bij cryptobeurzen wordt gestald daalt door. Volgens data van Glassnode staat er op dit moment 'slechts' 2,45 miljoen BTC bij de handelshuizen. In maart 2020 lag dat aantal nog ruim boven 3,1 miljoen.

Dit is dus geld dat door klanten bij beurzen wordt gestort. Ter vergelijking: er is in totaal 18,8 miljoen BTC totaal in omloop.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Let op! Het gaat om een inschatting vanuit Glassnode. Zij gebruiken extra data om adressen toe te wijzen aan onder andere grote cryptobeurzen. Alle adressen en transacties zijn openbaar in de wereld van bitcoin, maar zijn niet aan een persoon of bedrijf te koppelen zonder data uit 'de echte wereld'.

Minder bitcoin bij cryptobeurzen

Steeds meer bitcoin stroomt dus weg uit de opslag van cryptobeurzen. Het geld dat daar staat is niet per se van die beurzen zelf, klantenfondsen staan op papier op naam van de handelaren. In de praktijk betekent dit echter wel dat áls er wat mis gaat bij een beurs er ook wat met dat geld kan gebeuren.

Bitcoin dat niet op een beurs staat wordt in de regel niet zo snel verkocht. In maart van 2020 zagen we wereldwijd rode cijfers, op aandelenmarkten maar ook de bitcoin koers kreeg grote klappen.

Aan de hand van deze statistiek is duidelijk te zien dat er toen steeds meer BTC richting beurzen werd gestuurd. Na maart 2020 werd er steeds meer bitcoin opgenomen door klanten van de verschillende beurzen.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwson-chain

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...