Aanvraag voor bitcoinfonds in VS afgewezen

Aanvraag voor bitcoinfonds in VS afgewezen

Het voorstel voor een Bitcoin ETF door One River is afgewezen. De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) keurt voorlopig nog geen exchange-traded funds op basis van echte bitcoin goed.

Er zijn sinds 2013 tientallen aanvragen gedaan voor een zogenaamde bitcoin spot ETF. Een exchange-traded fund wordt ook wel een indextracker genoemd. De voorstellen voor een Bitcoin ETF hebben een helder plan: zij kopen bitcoin, klanten kunnen investeren in hun fonds.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Toch vindt de SEC dit te risicovol.

Het is niet zo dat dit soort financiële producten rondom bitcoin niet al bestaan. In buurland Canada verzamelden een handje vol fondsen al voor honderden miljoenen dollars aan bitcoin. En in de VS zijn er al verschillende bitcoin future ETF's. Die laatste groep is dus wél toegestaan.

'Niet veilig'

Net als vele aanvragen krijgt ook One River dezelfde kritiek: het plan zou gevoelig zijn voor fraude en manipulatie. Daarmee doelt men onder andere op de bitcoinmarkt als geheel. Opvallend genoeg kun je dus wel al een ETF vinden die voor hun klanten investeert in futures in diezelfde markt.

Het grootste bitcoinfonds ter wereld vinden we ook in Amerika. Het Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) heeft 643.572 BTC in beheer. Ook zij willen hun fonds ombouwen naar een ETF. De aanvragen worden tot nu toe ook nog steeds afgewezen door de financiële waakhonden van dienst.

Lees meer over:
Bitcoin ETF Amerika

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties