ABN AMRO biedt via deze Duitse beleggingsapp indirect Bitcoin aan

Beleggen in bitcoin is ‘hot’ en steeds meer bedrijven springen op de bitcoin trein. Zo ook Trade
Republic, een beleggingsapp uit Berlijn, die nu cryptocurrency’s aan de man gaat brengen waaronder BTC. Klanten konden al in aandelen en exchange traded funds (ETF’s) handelen via de mobiele app.

Beleggen in bitcoin (BTC)

Naar eigen zeggen is de grootste online broker van Duitsland, die zich net zoals Robinhood en het Nederlandse Bux richt op jonge beleggers. Ze hanteren géén handelscommissies, maar wel een flat fee van 1 euro per transactie.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Volgens Christian Hecker, medeoprichter en CEO van Trade Republic, is de uitbreiding een logische stap. Een deel van hun klantenbestand is volwassen genoeg om om te gaan met deze nieuwe assetklasse die bekend staat om haar volatiliteit. In februari dit jaar liet Hecker weten dat ze 150.000 gebruikers hebben en 1 miljard euro onder beheer.

Onder meer HSBC Duitsland en Solaris Bank zijn investeerders in deze start-up. Saillant detail is dat het ‘Nederlandse’ ABN AMRO weer minderheidsaandeelhouder is van Solaris Bank. Die investeringen gaan via het ABN AMRO Digital Impact Fund (DIF), waar de grootbank 100 miljoen euro voor heeft ingeruimd.

Trend naar nieuwe assetklasse

Volgens The Block past de move van Trade Republic in een nieuwe trend in Europa. Freetrade in Londen is een beleggingsapp die onlangs 69 miljoen dollar ophaalde bij externe investeerders. Hetzelfde kun je zeggen over investeringsapp Plum die hun team ook uitbreidde.

Trade Republic, opgericht in 2015, heeft onlangs ook een zwaargewicht aangetrokken: Bryce Ferguson, een voormalige senior product manager bij Coinbase. Ze hebben ook een volledige handelslicentie in Duitsland en staan onder toezicht van centrale bank en BaFin. Ze haalden in april 2020 in een nieuwe financieringsronde 67 miljoen dollar op bij onder meer Accell en Founders Fund.

Duitsland

In Duitsland lijkt het klimaat voor investeringen in cryptovaluta behoorlijk open te zijn. Deze week werd bekend dat circa vierduizend fondsen bitcoin mogen alloceren in hun fonds. Naar verluidt zit er 1.200 miljard euro aan vermogen opgeslagen in deze fondsen.

Het is nieuwe regelgeving die de deuren voor bitcoin opent. Want investeringsfondsen (Spezialfonds) in Duitsland mogen per 1 juli aanstaande tot 20% van hun portfolio in ‘crypto-assets’ hebben. Daarmee krijgen deze bedrijven weer toegang tot de bitcoin markt.

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app!

Lees meer over:
Duitsland

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...