Deze Duitse bank met €9 miljard onder beheer start met Bitcoin handel

Een Duitse bank lanceert diensten rondom bitcoin (BTC). Donner & Reuschel is één van de oudste banken van het land en hoopt op deze manier een graantje mee te pikken in deze opkomende markt.

De bank werd opgericht in 1798 en heeft ruim €9 miljard aan assets in beheer. Donner & Reuschel heeft ook een dochterbedrijf in Luxemburg.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Zo snel mogelijk beginnen

In een persbericht laat de bank weten dat zij zo snel mogelijk willen starten met bitcoin. Als de custodydiensten rondom bitcoin zijn opgezet, hoopt de bank ook nog andere delen van de industrie mee te pakken. Zij verwachten een shift naar getokeniseerde assets, of dat wat wordt is nog maar de vraag maar de Duitsers houden hun oren en ogen open.

De interesse is eigenlijk geen verrassing meer: sinds 2020 is bitcoin geen vies woord meer in de wereld van banken. Althans, een steeds groter wordende groep wil er ‘iets’ mee doen. En daar hoort Donner & Reusche nu ook bij.

Revolutie

Woordvoerder Marcus Vitt legt de beweegredenen uit: ”We kijken al geruime tijd naar de markt van digitale assets. We zijn overtuigd van de potentie.” Hij verwijst ook naar andere blockchains.

Vitt voorziet een scenario waardoor de financiële industrie compleet overhoop wordt gegooid door de opkomst van bitcoin en deze markt. Stiekem is dat al aan de gang met steeds meer partijen die meedoen in de wereld van BTC.

Vitt: ”Natuurlijk willen we er voor zorgen dat onze klanten en de bank profiteren van deze veranderingen.” De grootste bank van Duitsland, de Deutsche Bank, is al maanden bezig met het opzetten van hun diensten.

Partijen als betaalverwerker VISA bouwen aan softwareoplossingen waardoor banken snel en gemakkelijk kunnen starten met diensten rondom bitcoin. VISA regelt dan de de digitale infrastructuur, de banken de rest. De weg ligt open voor elke bank die interesse heeft in bitcoin.

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:
bankBitcoin nieuwsDuitsland

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...