Adam Back: bitcoin naar $100.000 vóór de halving van april 2024

Adam Back komt op de groeiende lijst van marktvolgers die bullish zijn over de prijs van bitcoin voorafgaand aan het halving event volgend jaar.

Back is CEO van bitcoinbedrijf Blockstream en geldt als één van de pioniers in de bitcoinwereld. Hij is ook de bedenker van het Hashcash, een proof-of-work systeem dat is ontworpen om e-mailspam en denial-of-service (DoS) aanvallen tegen te gaan en inmiddels veelgebruikt is.

De Brit, woonachtig op Malta, is er vrijwel zeker van dat bitcoin voor 31 maart 2024 een nieuwe all time high bereikt van $100.000.

In een gesprek op 7 augustus op X (voorheen Twitter) is hij een weddenschap aangegaan met de pseudonieme gebruiker @Vikingobbitcoin dat bitcoin tegen 31 maart 2024 $100.000 zou bereiken. Volgens Vinkingo gaat dit pas in 2025 gebeuren.

De weddenschap vindt plaats ongeveer een maand voor de halving - die momenteel gepland staat voor 26 april - omdat Back denkt dat de prijs "waarschijnlijk" eerder een nieuwe recordhoogte zal bereiken dan de daadwerkelijke datum van de halvening.

Back heeft in het verleden wilde prijsuitspraken gedaan. In februari zei hij dat bitcoin tegen de zesde halving in 2032 een waarde van $10 miljoen kan bereiken. De weddenschap gaat overigens over 1 miljoen satoshi's, omgerekend 300 dollar. Een vrij kleine weddenschap voor Back dus, wiens vermogen tussen de 50 en 300 miljoen dollar wordt geschat.

Onlangs zei Charles Edwards, de oprichter van Capriole Investments, in een interview met Cointelegraph dat na de aankomende halving bitcoin de "hardste activa ter wereld" wordt en voorspelde dat de markt zich al in de vroege stadia van een nieuwe bullcyclus bevindt.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwskoersprijs

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...