Week in Bitcoin: Deze analist voorspelde de top van 2023 en is nu bearish over bitcoin

We blikken terug op een bewogen week voor bitcoin! We hebben het meest opmerkelijke nieuws voor je op een rij gezet.

"2,1 miljoen Nederlanders bezitten crypto"

Volgens een onderzoek van DiamondPigs.com en met onderzoekplatform Peil.nl onder ruim 11.000 Nederlanders, is het cryptobezit in ons land hard gestegen.

MicroStrategy wil 750 miljoen dollar ophalen om meer bitcoin (BTC) te kopen

MicroStrategy van Michael Saylor wil met nieuwe aandelenuitgifte $750 miljoen in de markt ophalen. Dat geld is bedoeld om meer bitcoin te kopen. De beursgenoteerde ICT-firma heeft hiervoor een aanvraag ingediend bij de Securities and Exchange Commission.

"Ministerie van Justitie wil Binance aanpakken voor fraude, maar is bang voor bankrun"

Het Amerikaanse ministerie van Justitie overweegt om cryptobeurs Binance aan te pakken voor fraude. Volgens bronnen is het DOJ toch voorzichtig met haar aanpak, omdat het een aantal ongewenste neveneffecten kan veroorzaken.

Binance krijgt operationele licentie in Dubai

Binance heeft nu een operationele licentie ontvangen in Dubai, meldt het bedrijf. Vorig jaar september ontving het bedrijf al een voorlopige vergunning.

Vorig jaar kreeg Binance een licentie voor het Minimal Viable Product (MVP) van de Virtual Assets Regulatory Authority (VARA) van Dubai, waardoor het een binnenlandse bankrekening kan openen om klantengelden lokaal te bewaren, een cryptobeurs te exploiteren en betalings- en bewaar-services aan te bieden.

Coinbase CEO deelt opmerkelijk voorstel: 'Schrap alles behalve bitcoin'

In een verrassende wending binnen de industrie heeft Brian Armstrong, de CEO van het handelsplatform Coinbase, onthuld dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) het bedrijf opdraagt alle digitale valuta's van het platform te verwijderen, met uitzondering van Bitcoin.

Cryptobeurs KuCoin gaat stoppen met haar bitcoin mining pool

Cryptobeurs KuCoin gaat stoppen met haar bitcoin mining pool. Vanwege de "evoluerende bedrijfsstrategie" van het bedrijf kiezen ze ervoor om deze dienst compleet af te bouwen.

Amerikaanse wetgevers verhogen druk op cryptomixers en privacy munten in strijd tegen Noord-Koreaanse activiteiten

Drie Amerikaanse senatoren hebben een brief gestuurd naar het Witte Huis en het Ministerie van Financiën, waarin zij oproepen tot maatregelen tegen de inzet van cryptocurrency door Noord-Korea. Het land zou onder andere haar nucleaire programma financieren en sancties ontwijken met behulp van bitcoin/crypto. Dit verhoogt de druk op de zogenaamde crypto-mixers en privacy coins, instrumenten die de anonimiteit van digitale transacties verbeteren.

Rapport: BTC Bezitters Verslaan Crypto Fondsen

Volgens het in Zwitserland gevestigde investeringsadviesbureau 21e6 Capital AG hebben crypto fondsen doorgaans de prijsstijgingen van BTC in eerdere bull runs overtroffen, maar dit jaar geleden onder het hebben van te veel contant geld en een te voorzichtige benadering.

Koersexplosie van 466 procent in aantocht voor bitcoin?

De populaire pseudonieme analist TechDev deelt met zijn 416.400 volgers dat hij een koersexplosie van 466 procent verwacht voor bitcoin. Voor die voorspelling bouwt de analist onder andere op de wereldwijde liquiditeit-cyclus en de rente op Chinese staatsobligaties met een looptijd van 10 jaar ten opzichte van de US Dollar Index (DXY).

Deze analist voorspelde de top van 2023 en is nu bearish over bitcoin

De populaire pseudonieme analist DonAlt slaagde er in november 2022 in om de bodem voor bitcoin te voorspellen en verkocht zijn bitcoin vervolgens op de voorlopige top van 2023; nu geeft de analist aan bearish te zijn over de bitcoin koers, omdat de bulls niet langer in controle lijken. Volgens DonAlt is het zelfs mogelijk dat bitcoin helemaal terugvalt naar de 20.000 dollar, nadat de steun van 30.000 dollar werd verloren.

Investeerders gaan all-in: is dat gevaarlijk voor de bitcoin koers?

Het jaar 2023 is fantastisch begonnen voor risico-assets als bitcoin (+80%) en aandelenindices als de S&P 500 (+20%) en de Nasdaq 100 (+37%); de angst voor een recessie lijkt verdwenen en investeerders gaan all-in. Is dit een gevaarlijke ontwikkeling voor de bitcoin koers die signaleert dat we op een lokale top zijn uitgekomen voor 2023?

Bitcoiners grappen om Joe Biden vanwege laserogen

Is president Joe Biden een bitcoiner? Het lijkt allerminst het geval te zijn, maar een korte video op X zet te denken.

Bitcoin Focus nieuwsbrief!

Bitcoin Focus is er elke week opnieuw met drie kakelverse edities, met puur bitcoin-only nieuws en met begrijpelijke en inzichtelijke Nederlandse verhalen en interviews. Geef jij ‘value’ terug, door ons te volgen op onze socials (Twitter, Nostr, Telegram of Twitter), de nieuwsbrief te delen of een donatie te sturen?

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...