Adviseurs publiceren voorstel om miljarden van Genesis terug te krijgen

Een comité van komt middels een adviseur met een plan om geld te krijgen van Genesis. Genesis en DCG moeten nog reageren op het voorstel. Er is een comité van schuldeisers opgezet. Die partij komt nu samen met onder andere Gemini naar buiten met een plan.

De Winklevoss broers zijn met 900 miljoen dollar de grootste schuldeiser van Genesis. Laatstgenoemde is een dochterbedrijf van Digital Currency Group (DCG). Bitvavo is ook betrokken bij dit proces, er staat nog 280 miljoen euro open voor de de Nederlandse beurs.

Genesis stopte eerder dit jaar met opnames van hun 'yield platform'. Deze dienst werd gebruikt door onder andere Bitvavo en Gemini om zelf ook weer producten aan te bieden. In de praktijk wordt er geld uitgeleend.

Houlihan Lokey, een bedrijf van financieel adviseurs, presenteert een oplossing voor de financiële problemen bij Genesis. De schuldeisers hopen op deze manier hun geld terug te krijgen.

Cameron Winklevoss reageert op Twitter op de plannen. Zij verwachten deze week nog een reactie vanuit Genesis en DCG.

Lees meer over:
AmerikaBitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...