“Alameda stuurde $4,1 miljard naar FTX kort voor crash”

In de aanloop naar het faillissement van de cryptocurrency-beurs FTX, zijn er opmerkelijke transacties waargenomen tussen FTX en Alameda Research. Volgens een recent rapport van blockchain-analysebedrijf Nansen, heeft Alameda in een korte periode $4,1 miljard aan FTT-tokens naar FTX overgemaakt.

Uit de gegevens blijkt ook dat FTX ongeveer 80% van de totale FTT-voorraad in handen had. Nansen suggereert dat de twee bedrijven, door het controleren van ongeveer 90% van de FTT-token voorraad, mogelijk elkaars balansen hebben kunnen ondersteunen.

Het rapport geeft verder aan dat Alameda waarschijnlijk FTT-tokens heeft verkocht via over-the-counter transacties en als onderpand voor leningen bij cryptocurrency-leenbedrijven.

Het rapport belicht de nauwe banden tussen FTX en Alameda Research, beide opgericht door Sam Bankman-Fried. De voormalige CEO van FTX staat momenteel voor de rechter vanwege beschuldigingen gerelateerd aan de ineenstorting van de beurs. Dat meldt Cointelegraph.

Een opvallend detail uit het rapport is dat 40% van Alameda’s totale activa, ter waarde van $14,6 miljard, in september 2022 in FTT-tokens werd gehouden. Deze bevindingen hebben mogelijk bijgedragen aan de zorgen rondom de stabiliteit van FTX.

Tussen 28 september en 1 november werden er niet alleen grote hoeveelheden FTT-tokens overgemaakt, maar ook overdrachten ter waarde van $388 miljoen in stablecoins gekoppeld aan de Amerikaanse dollar.

Een opmerkelijke gebeurtenis was de ineenstorting van het Terra ecosysteem en het daaropvolgende faillissement van Three Arrows Capital, wat waarschijnlijk heeft geleid tot liquiditeitsproblemen voor Alameda. Dit resulteerde in een lening van $4 miljard, gedekt door FTT-tokens, van FTX aan Alameda.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...