Alibaba stopt verkoop bitcoin miners na verbod China

Alibaba stopt verkoop bitcoin miners na verbod China

E-commerce gigant Alibaba stopt met de verkoop van mining hardware.

Volgens het bedrijf is dit een reactie op het nieuwe beleid van de People's Bank of China (PBoC) waarin alle crypto-gerelateerde handelsactiviteit verboden is.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Maar Alibaba geeft ook aan zich zorgen te maken over de instabiele juridische status van de industrie in de rest van de wereld. Het resultaat is dat de categorieën "Blockchain Miner Accessoires" en "Blockchain Miners" van het platform verdwijnen.

Ook verbod op verkoop cryptocurrency's

Als toevoeging op de aankondiging wat betreft de verkoop van mining hardware, laat Alibaba ook weten dat de verkoop van cryptocurrency's zelf op het platform verboden is.

Nu kun je er blijkbaar nog bitcoin en wat altcoins krijgen, maar in de nabije toekomst is dat niet meer mogelijk.

Iedere verkoper die na 15 oktober nog dergelijke producten aanbiedt op Alibaba kan op een boete rekenen. Het lijkt er dan ook op dat we China definitief kunnen wegstrepen als het om bitcoin gaat.

Alibaba is namelijk een grote speler in het land en onder andere de eigenaar van het in Nederland welbekende Aliexpress.

Daarnaast bezit het ook Taobao en met Xianyu ook het Marktplaats van China. Al die platformen gaan op de korte termijn dus bitcoinloos door het leven.

China maakt de weg vrij voor digitale yuan

De Chinese heksenjacht op de mining-industrie in het land startte in mei van dit jaar en sindsdien is het er niet beter op geworden in het land. Het is duidelijk dat China bezig is met de introductie van een digitale nationale valuta.

Daarbij heeft het geen zin in enige concurrentie van digitale alternatieven en dus moeten bitcoin en andere cryptocurrency's uit de weg.

Dat doen ze in China met keiharde verboden, hetgeen meteen het verschil laat zien tussen de Westerse wereld en China. Het zal bij ons zo'n vaart niet lopen, maar het laat zien dat bitcoin voor dit soort zaken wel degelijk kwetsbaar is.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin mining China miners verbod

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties